Να ενταχθούν στο πρόγραμμα LEADER της Λέσβου οι 63 θετικά αξιολογημένες προτάσεις, ζητεί με επιστολή του στο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό ο κ. Περικλής Αντωνίου, μέλος ΔΣ του ΞΕΕ και της Επιτροπής Παρακολούθησης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τέως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου.

Οι προτάσεις δεν έχουν ενταχθεί λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων. Το αίτημα είχε υποβληθεί και στον προηγούμενο υπουργό κ. Βορίδη.

Και τώρα ζητείται η παρέμβαση του κ. Λιβανού ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την ένταξη όλων των προτάσεων που αξιολογήθηκαν θετικά, στο πρόγραμμα LEADER της “πολύπαθης Λέσβου”.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του κ.Αντωνίου “εκτιμούμε ότι στη δυσμενέστατη κατάσταση, που είναι σήμερα το ακριτικό μας νησί (μεταξύ άλλων και λόγω παθογενειών και στρεβλώσεων του παρελθόντος, ύστερα και από τη 10ετη Κρίση, το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, την επιδείνωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, πρόσφατα της πανδημίας κλπ) το ΟΛΙΚΟ Δημοσιονομικό Κόστος της ένταξής τους (ή τουλάχιστον των περισσότερων) θα είναι μικρότερο του κόστους της μη ένταξής τους”

Στον κ.Βορίδη, όπως και στον κ.Λιβανό, εστάλησαν επιστολές και των Κοινωνικών Εταίρων ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, που ζητούν την ικανοποίηση του λογικού και δίκαιου αιτήματος, με τον ΣΕΤΕ να αναφέρει στην επιστολή του, ότι το μικρό δημοσιονομικό κόστος, μακροπρόθεσμα θα υπερκαλυφθεί από την αύξηση των Δημοσίων Εσόδων, που θα προκύψουν άμεσα και έμμεσα από τη συνακόλουθη τόνωση των επιχειρήσεων και της αγοράς”.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης πως το αίτημα είναι “συμβατό με τη λήψη μέτρων από τη Πολιτεία, μεσούσης της πανδημίας”. Και επισημαίνεται ότι το “δημοσιονομικό κόστος θα είναι μέσο-μακρο-πρόθεσμα μικρότερο του αντίστοιχου της μη ένταξης τους”.