Με θετικό πρόσημο τελειώνει για τη Λέσβο η φετινή τουριστική σεζόν. Ταυτόχρονα, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ακόμα καλύτερα νούμερα για την επόμενη χρονιά τόσο για τις πτήσεις τσάρτερ όσο και για τους Τούρκους επισκέπτες.

Ειδικότερα, καταγράφηκε ρεκόρ αφίξεων Τούρκων επισκεπτών αφού ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι αφίξεις επισκεπτών από την Τουρκία ξεπέρασαν τις 70.000, αφήνοντας πίσω το ρεκόρ του 2015 που είχαν σημειωθεί  50.619 αφίξεις.

«Αν όλα πάνε καλά , του χρόνου θα μιλάμε για 100.000 αφίξεις από τη γείτονα χώρα. Αυτό που επίσης έχει αλλάξει είναι και οι μέρες διαμονής των Τούρκων επισκεπτών που από μία ή δύο έχει φτάσε στις 4 κατά μέσο όρο, ενώ οι Τούρκοι ξοδεύουν πολλά περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους ή τους Έλληνες τουρίστες σε όλη την αγορά του νησιού» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.

Με βάση τα στοιχεία από τις πτήσεις τσάρτερ, από τις 18 πτήσεις την εβδομάδα που πραγματοποιήθηκαν το 2023, για την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν σε 25. Στο σύνολο της σεζόν καταγράφηκαν 53.318 αφίξεις.

Αύξηση και για τις αφίξεις Ελλήνων

Αύξηση παρουσίασαν όμως και οι αφίξεις Ελλήνων τουριστών και μάλιστα όχι μόνο με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού που οι επισκέπτες αξιοποίησαν το  δωρεάν 10ήμερο αλλά και άλλους επισκέπτες που επέλεξαν το νησί για τις διακοπές τους.