Για τους περισσότερους Γερμανούς υπάρχουν μόνο πέντε ασφαλείς προορισμοί διακοπών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας από το Ινστιτούτο Έρευνας Αγοράς GfK για λογαριασμό του Bat Foundation.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, οι Γερμανοί αισθάνονταν πιο ασφαλείς όταν μένουν για διακοπές στη χώρα τους, καθώς επίσης και στην Αυστρία και την Ελβετία, την Ιταλία και τη Σκανδιναβία που ακολουθούν με μεγάλη απόσταση. Εν τω μεταξύ, λίγο περισσότερο από ένας στους δύο ερωτηθέντες (49%) αισθάνθηκε άνετα και ασφαλής με την Ισπανία ως προορισμό διακοπών.

Αντί για τον ήλιο, την παραλία και τη θάλασσα, η ασφάλεια έχει γίνει ο καθοριστικός παράγοντας στα ταξίδια, δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής της μελέτης, Ulrich Reinhardt. Οι πρώην δημοφιλείς προορισμοί διακοπών της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας θεωρήθηκαν ασφαλείς για ταξίδια σε ποσοστό μόνο 5%.

Παράλληλα, οι Γερμανοί, ένιωσαν ιδιαίτερα αβέβαιοι για την Ουκρανία, ενώ ακολούθησαν το Μεξικό, η Ρωσία και ην  Κίνα. Αλλά ακόμα και η δική τους χώρα δεν θεωρήθηκε από όλους ως ένας ασφαλής προορισμός διακοπών: Ένας στους δώδεκα ερωτηθέντες δήλωσε ότι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλής στη Γερμανία.