Το κουφάρι του πάλαι ποτε φημισμένου ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ» της Κοζάνης που παραμένει εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο, αποτέλεσε πόλο έλξης για δυο αλλοδαπούς διαρρήκτες που λεηλάτησαν τον εξοπλισμό ο οποίος ρημάζει ακόμη αναξιοποίητος στο εσωτερικό!

 Μια περιπολία αστυνομικών εντόπισε τους δράστες μέσα στο κτίριο – «φάντασμα» και κατάφερε να συλλάβει τον έναν. Πρόκειται για έναν 36χρονο Αλβανό ο οποίος είχε αρπάξει δύο καλοριφέρ, ένα μοτέρ και τρεις σωλήνες από τον καυστήρα, δύο τροχαλίες και ένα επαγγελματικό σύστημα σιδερώματος! Σκοπός του δράστη που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης και του ομοεθνούς συνεργού του ο οποίος αναζητείται, ήταν να πουλήσουν τα κλοπιμαία σε μάντρες ανακυκλώσιμων μετάλλων.

 Η σωματική ακεραιότητα των πεζών βρίσκεται σε κίνδυνο στα Ιωάννινα, εξ αιτίας της δράσης συμμοριών «κυνηγών» μετάλλων που αρπάζουν από τα πεζοδρόμια τα… καπάκια των υδρομετρητών αφήνοντας στη θέση τους μεγάλες τρύπες! Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ έχει καταφύγει στην Αστυνομία ζητώντας να εντείνει τις περιπολίες της για να βάλει τέλος στις κλοπές, ενώ ζητά και τη συμβολή των καταναλωτών επισημαίνοντας ότι η αντικατάσταση θα βαρύνει οικονομικά τους ίδιους!

Μανώλης Bάιας

Πηγή: protothema.gr