Ο πρώτος διαδραστικός τουριστικός οδηγός τσέπης για τους Λειψούς Lipsi Guide, παρέχει τη δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη (και όχι μόνο) της περιοχής, να λαμβάνει άμεση και πλήρη ενημέρωση, απευθείας από τη συσκευή του κινητού του, για μια σειρά θεμάτων τουριστικού ενδιαφέροντος προβάλλοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα του Δήμου.

Ο διαδραστικός τουριστικός οδηγός -με χρηματοδότηση του δήμου-πληροφορεί τον επισκέπτη ποια μέρη μπορεί να επισκεφτεί, που μπορεί να μείνει, πως να μετακινηθεί στην περιοχή, τι αξιοθέατα (ποικίλου ενδιαφέροντος) μπορεί να βρει, τι επιλογές μπορεί να έχει για φαγητό ή και διασκέδαση, τι εκδηλώσεις μπορεί να παρακολουθήσει κατά τη διαμονή του.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το App Store του iTunes για iOS και Play Store του Google Play για Android, με την ονομασία «Lipsi Guide».

«Η πρωτοπορία, ο εκσυγχρονισμός και η διορατικότητα συνθέτουν την αντίληψή μας για το μέλλον του νησιού μας» αναφέρει ο δήμαρχος των Λειψών, Φώτης Μάγγος.