Για τη στρατηγική που χαράσσει ο δήμος στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στο νησί, καθώς και για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου.

«Εμείς έχουμε ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό για το καλοκαίρι. Η εκτίμησή μας είναι ότι με την πορεία των εμβολιασμών θα κινηθεί καλύτερα ο κόσμος τουλάχιστον από τον Ιούνιο και μετά και επενδύουμε στο γεγονός ότι είμαστε ένα νησί στο οποίο δεν είχαμε κρούσματα κορωνοϊού, δεν είχαμε διάδοση της πανδημίας, ένα νησί το οποίο προσφέρεται για ιδιωτικές διακοπές, δεν προσφέρεται για μαζικό τουρισμό. Οι συναθροίσεις είναι περιορισμένες ούτως ή άλλως και βέβαια είμαστε ένα νησί το οποίο ξεχωρίζει για την αυθεντικότητά του και αυτή την αυθεντικότητα προσπαθούμε να προβάλουμε προς τα έξω και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είναι μία πολύ καλή χρονιά φέτος», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Λ. Καραΐσκος.

«Ο σχεδιασμός για τα υδατοδρόμια ξεκίνησε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2016-2017. Είμαστε από τα πρώτα νησιά, επειδή ακριβώς δεν έχουμε και αεροδρόμιο, που συμμετείχαμε σε αυτή την πρωτοβουλία της περιφέρειας. Αυτή τη στιγμή ο φάκελός μας έχει ολοκληρωθεί. Το μελετητικό γραφείο, το οποίο εκπονεί τους φακέλους για πέντε νησιά μαζί με την Αμοργό, για τη Μήλο, για τη Σύρο, την Πάρο και τη Νάξο, έχει ολοκληρώσει τον φάκελό μας και περιμένουμε αυτές τις ημέρες να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και να πάει στο υπουργείο Υποδομών για τις σχετικές αδειοδοτήσεις. Είμαστε από κοντά και παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις γιατί μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί, καθώς το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο και είναι βασικό να υπάρχει αυτό το μέσο, το υδροπλάνο, το οποίο σίγουρα θα βοηθήσει το νησί», τονίζει ο δήμαρχος Αμοργού.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=894