Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για την παραγωγή αιολικής ενέργειας στην περιοχή, για τη διεκδίκηση μερίσματος για τους κατοίκους του δήμου, καθώς και για τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κάρυστο μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Λευτέρης Ραβιόλος, δήμαρχος Καρύστου.

«Είμαστε πρωταθλητές στην αιολική ενέργεια. Ξέρετε ότι έχουμε εδώ στην Κάρυστο το κυκλαδίτικο προνόμιο του ανέμου. Εχουμε τις περισσότερες ανεμογεννήτριες ανά δήμο στην Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη, με την παραγωγή του μεγαλύτερου αιολικού φορτίου αυτή τη στιγμή, πάνω από 13%, και συνεχίζεται ένα ακόμη αιολικό πάρκο, με πάνω από 100 ανεμογεννήτριες με 325 Megawatt. Εκείνο, όμως, που υπάρχει στον κόσμο είναι το αίσθημα αδικίας γιατί, βλέπετε με την ενεργειακή κρίση και την αναβάθμιση των τιμών, εμείς προσδοκούμε και διεκδικούμε κάποια καλύτερη τιμολογιακή πολιτική όσον αφορά το ρεύμα», επισημαίνει ο Λευτέρης Ραβιόλος. «Θέλουμε την ισόρροπη ανάπτυξη», προσθέτει.

«Εχουμε βάλει έναν προγραμματισμό μήπως κατασκευάσουμε ένα Πανεπιστήμιο για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η τελευταία αναβάθμιση που έχει γίνει στην αιολική ενέργεια στην περιοχή δίνει μια δυναμική στην περιοχή την οποία προσπαθούμε να την εκμεταλλευτούμε», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καρύστου. «Το οδικό δίκτυο είναι ένα τεράστιο θέμα. Και γι’ αυτό προσπαθούμε συνεχώς να το βελτιώνουμε και διεκδικούμε συνεχώς να έχουμε πόρους ούτως ώστε να μπορούμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες», σημειώνει ο Λ. Ραβιόλος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/o-14-02-22#t=0:00