Ελκυστικές νεαρές αστυνομικίνες με μαύρα σορτς , μαύρα μπλουζάκια, λευκά παπούτσια και κόκκινα μπερέ περιπολούν τους δρόμους της πόλης Μπρουμάνα του Λιβάνου και είναι μέρος του σχεδίου του δημάρχου να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και να βελτιώσει την εικόνα της περιοχής.

Ο δήμαρχος της Μπρουμάνα Pierre Achkar, που με την κίνηση του έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα social media, ελπίζει ότι η νέα ομάδα των ελκυστικών γυναικών αστυνομικών -φοιτήτριες που έχουν προσληφθεί για την θερινή περίοδο- θα βοηθήσει την πόλη να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και θα κάνει τη χώρα να..φαίνεται καλύτερη.

“Ο Λίβανος έχει μια αρνητική εικόνα στη Δύση, η οποία δεν ενθαρρύνει τους τουρίστες να το επισκεφθούν. Έτσι με αυτή την προσπάθειά μας θα αποδείξουμε ότι είναι λάθος αυτή η εικόνα”, δήλωσε χαρακτηριστικα ο Pierre Achkar.

Η τολμηρή αυτή κίνηση του δήμου έχει προκαλέσει αντιπαράθεση στα social media.

Πολλοί επέκριναν τον δήμαρχο επειδή προσπάθησε να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες χρησιμοποιώντας νέες γυναίκες σε σορτς και άλλοι είδαν τη σεξιστική διαφορά στην στολή σε σύγκριση με τους άνδρες αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας, ο νόμος του Λιβάνου δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο κώδικα ενδυμασίας όταν πρόκειται για συμβεβλημένους αστυνομικούς που εργάζονται με δήμους.

Η Μπρουμάνα είναι ένα από τα κυριότερα θέρετρα του Λιβάνου λόγω του σχετικά δροσερού του κλίματος και προσελκύει τόσο τουρίστες από το εσωτερικό της χώρας τα Σαββατοκύριακα όσο και χιλιάδες Αραβες από τον Περσικό Κόλπο κάθε καλοκαίρι που θέλουν να ξεφύγουν από το ζεστό και ξηρό κλίμα.