Μαζί με τις πλημμύρες προστέθηκε και ο κορωνοϊός, κρατώντας μακρυά τους Κινέζους τουρίστες από το καρναβάλι της Βενετίας. Βέβαια οι περισσότεροι επισκέπτες της Βενετίας εξακολουθούν να είναι βέβαια Ευρωπαίοι και Αμερικανοί. Ωστόσο, το ξακουστό Carnevale di Venezia, που ξεκίνησε επίσημα το περασμένο Σάββατο, δεν φαίνεται πλέον αρκετό για να φέρει τις μάζες των τουριστών πίσω στη Βενετία. Ως αποτέλεσμα, πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα παραμένουν άδεια.
Στη μείωση της τουριστικής κίνησης συνέβαλαν σημαντικά και οι ψευδείς ειδήσεις. «Στην Ινδία μερικοί πίστευαν ότι είχαμε 250 νεκρούς από τις πλημμύρες», λέει η Πάολα Μαρ, εντεταλμένη της Βενετίας για τον Τουρισμό.
Σύμφωνα με την ίδια, εκείνο το διάστημα πολλοί νόμιζαν ότι όλη η πόλη είχε βυθιστεί στο νερό. Στην πραγματικότητα όμως τα νερά είχαν υποχωρήσει μετά από μερικές μόνον ώρες.

Ξενοδόχοι κάνουν λόγο για αδικαιολόγητο φόβο και πανικό των τουριστών. Μετά τις πλημμύρες δέχονταν τηλεφωνήματα έντρομων επισκεπτών που ρωτούσαν εάν η πόλη είναι επικίνδυνη για τα παιδιά τους.
Οι εικόνες των πλημμυρών δημιούργησαν τη λανθασμένη εντύπωση ότι όλη η Βενετία είχε καταστραφεί, αναφέρει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της πόλης.
Ως εκ τούτου η πόλη που μέχρι πρότινος «βούλιαζε» από τουρίστες, απευθύνει τώρα έκκληση προς τους τουρίστες να την επισκεφτούν. Οι δε ξενοδόχοι καλούν τους δημοσιογράφους στο εξωτερικό να συμβάλουν στην αποκατάσταση της αλήθειας και να διορθώσουν τα περί κατεστραμμένης πόλης.