Λιθουανοί δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, και tour operators, επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης, όπου είχαν συνάντηση με τους αντιπεριφερειάρχες Κρήτης, Νίκο Καλογερή και Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη αρμόδιοι για θέματα χωροταξίας-περιβάλλοντος, και πρωτογενή τομέα αντίστοιχα, και τη παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη.

Οι Λιθουανοί δημοσιογράφοι που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας καταγράφουν τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης, τον πολιτισμό και την παράδοση της, καθώς επίσης την ξεχωριστή παγκοσμίως Κρητική διατροφή και τα προϊόντα της, με στόχο να τα αναδείξουν στην χώρα τους όπου ο φυσιολατρικός τουρισμός είναι αρκετά διαδεδομένος.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκο Καλογερή, σε ειδική παρουσίαση, έγινε ενημέρωση για το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθείται, τα προγράμματα και τις δράσεις για το περιβάλλον που συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, όπως επίσης για τα ποιοτικά παραγόμενα Κρητικά προϊόντα και την Κρητική διατροφή.

«Ευελπιστούμε και ευχόμαστε μετά από την σημερινή παρουσίαση που έγινε να αυξηθεί περαιτέρω ο εισερχόμενος τουρισμός στην χώρα μας και στην Κρήτη από την Λιθουανία, και ευρύτερα από τις χώρες της Βαλτικής» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

Ο εκπρόσωπος του τουριστικού πρακτορείου που έφερε και οργάνωσε την φιλοξενία των Λιθουανών δημοσιογράφων Μανόλης Απλαδενάκης επεσήμανε ότι «η τουριστική αγορά της Λιθουανίας-μέλος της Ε.Ε.- είναι μια θελκτική αγορά από την οποία καταγράφεται τα τελευταία χρόνια συνεχής αύξηση τουριστών προς την Ελλάδα. Ειδικότερα σε σχέση με πέρυσι, φέτος οι αφίξεις Λιθουανών στην Κρήτη είναι αυξημένες κατά 12%».

cretalive