Η Volotea ενισχύει την παρουσία της στο αεροδρόμιο της Λιλ, το οποίο από τον ερχόμενο Απρίλιο θα γίνει νέα επιχειρησιακή βάση για το δίκτυό της, όπου σχεδιάζει να δημιουργήσει 30 άμεσες θέσεις εργασίας. Συνολικά, η Volotea θα εξυπηρετήσει 15 προορισμούς από τη Λιλ φέτος, παρέχοντας αυξημένη προσβασιμότητα στην περιοχή Hauts de France.

Αυτή τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022, η Volotea ανακοινώνει την ίδρυση της έβδομης γαλλικής βάσης της στο αεροδρόμιο της Λιλ. Αυτή η στρατηγική απόφαση είναι απόλαυση για όλους τους παίκτες στην πλατφόρμα και αποτελεί μέρος μιας γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας και του αεροδρομίου της Λιλ.

Με έδρα τη Λιλ από τη δημιουργία της το 2012, η ​​Volotea εμπιστεύεται εδώ και 10 χρόνια τη Λιλ και την ευρωπεριφερειακή της ζώνη για να οικοδομήσει μια σταθερή, αιτιολογημένη ανάπτυξη και να διατηρήσει ένα μεγάλο πελατολόγιο.

Η σαφής στρατηγική της ως αεροπορικής εταιρείας που συνδέει τις περιφερειακές πρωτεύουσες, όπου οι μεγάλες εταιρείες δεν είναι πολύ παρούσες, της έδωσε τη δυνατότητα να οικοδομήσει σε μια δεκαετία ένα συνεκτικό δίκτυο, συμπληρωματικό με τις υπάρχουσες προσφορές και με άλλους τρόπους μεταφοράς, ιδίως με συνδέσεις με Η Κορσική και οι μητροπόλεις της Νότιας Γαλλίας με ελάχιστη ή καθόλου εξυπηρέτηση (Montpellier, Perpignan).

Από το 2020, η Volotea έχει δείξει αξιοσημείωτη ανταπόκριση στη Λιλ: δυναμική στο απόγειο της κρίσης του Covid με την ανάπτυξη των εθνικών γραμμών, το 2021 μετέφερε σχεδόν έναν στους πέντε επιβάτες στο αεροδρόμιο της Λιλ.

Σε αυτό το έτος ανάκαμψης, δηλώνει ήδη ότι είναι πολύ προορατικό. Ενισχύοντας το πρόγραμμα περιφερειακών υπηρεσιών της, υποστηρίζει το αεροδρόμιο της Λιλ στη διατήρηση ενός δομημένου δικτύου προς τις μεγάλες γαλλικές πόλεις.

Και η άφιξη του πρώτου αεροσκάφους με βάση τη Volotea στη Λιλ θα επιτρέψει την εκτόξευση νέων διεθνών προορισμών με μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες και τους επιβάτες μας, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα νέο, σημαντικό βήμα σε μια συνεργασία στην οποία ο διάλογος και η βούληση για είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε μαζί μια βιώσιμη και ποιοτική προσφορά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
Η Volotea θα εξυπηρετεί 15 προορισμούς από την άνοιξη του 2022 από τη Λιλ.

10 προορισμοί είναι ήδη ανοιχτοί για κράτηση: Ajaccio, Bastia, Figari, Perpignan, Montpellier, Bordeaux, Nantes, Nice, Toulouse και το νέο Cagliari.

Ajaccio: επανέναρξη από 2 Απριλίου, με έως και 6 πτήσεις την εβδομάδα
Bastia: επανέναρξη από 3 Απριλίου, με έως και 5 πτήσεις την εβδομάδα
Μπορντό: επανέναρξη από 1 Απριλίου, με 6 πτήσεις την εβδομάδα
Figari: επανέναρξη από 2 Απριλίου, με έως 6 πτήσεις την εβδομάδα
Montpellier: όλο το χρόνο, με έως και 4 πτήσεις την εβδομάδα
Νάντη: επανέναρξη από 1 Απριλίου, με έως και 4 πτήσεις την εβδομάδα
Νίκαια: όλο το χρόνο, με έως και 4 πτήσεις την εβδομάδα
Perpignan: ανάκαμψη από 2 Απριλίου , 2 με 3 την εβδομάδα
Τουλούζη: όλο το χρόνο, με έως και 6 πτήσεις την εβδομάδα
Κάλιαρι: νέος προορισμός από τις 2 Ιουνίου – αποκλειστικά στη Λιλ – με 1 πτήση την εβδομάδα

Άλλοι πέντε νέοι προορισμοί θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα από την εταιρεία.

Σημαντική βελτίωση στο μέσο ωφέλιμο φορτίο
Στο εθνικό δίκτυο, η Volotea είναι τοποθετημένη ιδιαίτερα στα δρομολόγια που εξυπηρετούσε στο παρελθόν η περιφερειακή θυγατρική Hop της Air France! (Νάντ, Μπορντό, Τουλούζη).

Με χαμηλότερο αριθμό συχνοτήτων και χρησιμοποιώντας αεροσκάφη τύπου Airbus A319/A320 των οποίων η μέση χωρητικότητα είναι 56 έως 80% υψηλότερη από αυτή του Hop!, το πρόγραμμα της Volotea θα αυξήσει σημαντικά το μέσο φορτίο επιβατών σε κάθε κίνηση.

Διαθέσιμες τοπικές θέσεις εργασίας
Από τον Απρίλιο του 2022, η Λιλ θα είναι η 7η επιχειρησιακή βάση της εταιρείας στη Γαλλία, συνδέοντας την πρωτεύουσα της Φλάνδρας με το δίκτυο 16 άλλων βάσεων και περισσότερους από 100 προορισμούς σε 15 χώρες της Ευρώπης.

Τα πληρώματα και οι μηχανικοί του θα τοποθετηθούν στη Λιλ. Η Volotea θα δημιουργήσει 30 τοπικές θέσεις εργασίας, με προσωπικό που θα προσληφθεί κυρίως στην επικράτειά μας. η εταιρεία θα ξεκινήσει σύντομα τη φάση περιφερειακών προσλήψεων.

Αυξημένη ελκυστικότητα για τη Λιλ και την περιοχή της
Με το δίκτυο 15 προορισμών της και σχεδόν 491.000 θέσεις διαθέσιμες το 2022, η Volotea παρέχει μια επιπλέον προσφορά για τους ταξιδιώτες και συμβάλλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας στη μητροπολιτική περιοχή της Λιλ και στην περιοχή της.

Συνδέοντας τις μεγάλες περιοχές μαζί, η Volotea διευκολύνει το ταξίδι και την άφιξη στην επικράτειά μας ταξιδιωτών με ποικίλα κίνητρα: επαγγελματικές συναντήσεις, συνέδρια και σεμινάρια, σχολικές και πολιτιστικές ανταλλαγές, τουρισμός στις πόλεις μας, μουσεία μας, σημαντικές εκδηλώσεις μας…

Με τη δημιουργία της νέας της βάσης, η σύνδεση με το παγκόσμιο δίκτυο της Volotea θα προσφέρει στη Λιλ και στην περιοχή της διεθνή προβολή και αυξημένη προσβασιμότητα, όπου κι αν είναι παρούσα η Volotea.

Ο Marc-André Gennart, Διευθύνων Σύμβουλος της Aéroport de Lille SAS, λέει:

« Από την άφιξή μου στον επικεφαλής του αεροδρομίου της Λιλ τον Ιανουάριο του 2020, μπόρεσα να συμμετάσχω σε έναν εποικοδομητικό και επαγγελματικό διάλογο με τον Carlos Munoz, CEO της Volotea, και τους συνεργάτες του. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη τους, η οποία αντικατοπτρίζεται σε αυτό το νέο σημαντικό βήμα στη δημιουργία μιας βάσης.

Όλες οι ομάδες στο αεροδρόμιο της Λιλ και οι συνεργάτες του υποδέχονται αυτά τα νέα με μεγάλο ενθουσιασμό. θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εγγυηθούμε τη Volotea την εκτέλεση των εργασιών της στη Λιλ και να παρέχουμε στους κοινούς επιβάτες μας την καλύτερη δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία.

Χαίρομαι που αυτή η συλλογική δουλειά μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε τη βιώσιμη εγκατάσταση της Volotea στην επικράτειά μας σήμερα. Η βάση είναι συνώνυμη με νέους προορισμούς και ταξιδιωτικές ευκαιρίες, αλλά είναι επίσης, ας μην ξεχνάμε, η δημιουργία άμεσων τοπικών θέσεων εργασίας ».