Σύνταξη: tourismtoday.gr

Διακόπτει οριστικά τη λειτουργία του το χιονοδρομικό κέντρο στις γαλλικές Άλπεις La Sambuy. Αιτία για το “λουκέτο”, οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη που οδήγησε σε έλλειψη χιονιού.

Ο δήμαρχος Jacques Dalex του La Sambuy είπε ότι στο παρελθόν, το θέρετρο απολάμβανε μια μακρά σεζόν σκι, από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 30 Μαρτίου.

Πρόσφατα, ωστόσο, μετά βίας μπορούσε να παραμείνει ανοιχτό για λιγότερο από πέντε εβδομάδες κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο.

Αυτή η κατάσταση οδήγησε σε εκτιμώμενο ετήσιο λειτουργικό έλλειμμα περίπου 500.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ, μόνο η συντήρηση των λιφτ προκάλεσε ετήσιο κόστος 80.000 ευρώ.

Το 2023, λόγω της ελαφριάς χιονόπτωσης το θέρετρο άνοιξε μόνο για λίγες εβδομάδες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Το La Sambuy αντιμετώπισε ετήσια οικονομική ζημία περίπου 500.000 ευρώ.

Αυτό που ξεχώριζε στο La Sambuy ήταν η προσιτή τιμή του, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ των οικογενειών που αναζητούν μια αυθεντική αλπική εμπειρία χωρίς να σπάσουν τα χρήματα.
Ένα επταήμερο πάσο για σκι είχε την ελκυστική τιμή μόλις 97 ευρώ, καθιστώντας το μια προσιτή επιλογή για όσους αναζητούσαν απόλαυση στις πίστες χωρίς το βάρος του κόστους υψηλών εισιτηρίων.