Τα γραφεία του σε πρωταρχικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, το Τορόντο, το Τόκιο, το Σίδνεϊ και το Μιλάνο, κλείνει ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Ινδίας.
Οι υπηρεσίες του στις παραπάνω πόλεις θα μεταφερθούν για λόγους οικονομίας στα γραφεία της Air India.

Η κίνηση αποτελεί μέρος της αναδιάρθρωσης του κόστους από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Ινδίας και στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα πληρώσει το ενοίκιο στην Air India μαζί με ένα ποσό για την υπηρεσία που θα παρέχει το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Ινδίας, ο οποίος έχει 15 υπερπόντια γραφεία, κλήθηκε από την κυβέρνηση να μειώσει τον αριθμό σε δύο με τρία χρόνια και να μετατοπίσει τις επιχειρήσεις στις πρεσβείες στις πόλεις αυτές.
Το υπουργείο Τουρισμού υποστήριξε ότι οι πρεσβείες είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να χειριστούν τις διπλωματικές σχέσεις και όχι θέματα που σχετίζονται με τα ταξίδια και την προώθηση του τουρισμού.

Η συμφωνία μεταξύ του Ινδικού Οργανισμού Τουρισμού και της Air India θα στηρίξει οικονομικά και τον κρατικό αερομεταφορέα πριν ξεκινήσει η κυβέρνηση τη διαδικασία πώλησης του.
Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα πώλησης της Air India πέρυσι, η κυβέρνηση ξεκίνησε εκ νέου τη διαδικασία.