Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το αεροδρόμιο Βρανδεμβούργο Βερολίνου (BER) πρωτοπορεί μεταξύ των γερμανικών αερολιμένων.
Θα εφαρμόσει μια λύση λογισμικού που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τον εξορθολογισμό χειρισμού υπηρεσιών του.

Αυτή η στρατηγική κίνηση υπογραμμίζει τη συνεχή αφοσίωση του αεροδρομίου στην επένδυση σε σύγχρονες τεχνολογίες.
Η εφαρμογή θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών, την ακρίβεια και τα επίπεδα αποτελεσματικότητας.

Όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο, ενώ τα τελευταία ψηφιακά προϊόντα του αρχικά στόχευαν στις λειτουργίες του τερματικού σταθμού, η τρέχουσα εστίαση έχει μετατοπιστεί στις 49 θέσεις ποδιάς (περιοχή όπου τα αεροσκάφη σταθμεύουν, φορτώνουν, εκφορτώνουν, ανεφοδιάζονται και επιβιβάζονται επιβάτες).

Σε συνεργασία με την Assaia, Flughafen Berlin Brandenburg GmbH, το αεροδρόμιο βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου συστήματος γνωστό ως ψηφιακή λύση TurnaroundControl.

Το λογισμικό TurnaroundControl, βελτιώνει τις λειτουργίες του αεροδρομίου παρέχοντας διαφάνεια σε πραγματικό χρόνο στις διαδικασίες χειρισμού.
Χρησιμοποιεί κάμερες σε διάφορες τοποθεσίες και λογισμικό που βασίζεται σε AI, για να παρέχει συστάσεις βελτιστοποίησης των διαδικασιών.

Ταυτόχρονα, αυτή η καινοτόμος λύση θα επιτρέψει την ανάλυση διαδικασιών χειρισμού πλατφόρμας με χρήση λογισμικού αυτοεκμάθησης, παρέχοντας συστάσεις που να μπορούν να εφαρμοστούν.
Η στρατηγική κίνηση στοχεύει στη βελτιστοποίηση των ροών εργασίας σχετικά με τα αεροσκάφη. Θα οδηγήσει σε αυξημένη σταθερότητα και βελτιωμένη ακρίβεια του προγράμματος σε πτήσεις.
Η σταδιακή κυκλοφορία της λύσης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Το αεροδρόμιο Βρανδεμβούργο του Βερολίνου εισήγαγε πρόσφατα μια νέα ψηφιακή υπηρεσία για βιομετρικό έλεγχο πρόσβασης, απλοποιώντας τη διαδικασία για τους ταξιδιώτες καθώς περνούν από ελέγχους ασφαλείας.

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία επιτρέπει στους ταξιδιώτες να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες διαδικασίες αεροδρομίου χρησιμοποιώντας βιομετρική αναγνώριση προσώπου, εξαλείφοντας την ανάγκη παρουσίασης τυχόν φυσικών εγγράφων.