Από την 1η Νοεμβρίου 2017 η Air France θα προσφέρει δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Μάλε, την πρωτεύουσα των Μαλδιβών, με αναχώρηση από το Παρίσι (Charles de Gaulle).

Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται με Boeing 777-200, εξοπλισμένα με τις νέες καμπίνες της Air France, και με δυναμικότητα 312 θέσεων που περιλαμβάνουν 28 στην Business, 24 στην Premium Economy και 260 στην Οικονομική κατηγορία θέσεων.

Με τον νέο αυτό προορισμό, η Air France επεκτείνει το δίκτυό της σε ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους πελάτες της, στον Ινδικό Ωκεανό.

“Η άφιξη της Air France στο Μάλε ενδυναμώνει την παρουσία της εταιρείας σε κορυφαίους προορισμούς διακοπών, μια αγορά που βρίσκεται σε ανάπτυξη και στην οποία η Air France, με την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει προς τους πελάτες της, είναι ηγέτης. Η Air France επίσης, αποτελεί τον ηγέτη στην Ευρώπη σε ότι αφορά τις πτήσεις προς τον Ινδικό Ωκεανό, μία θέση που ενδυναμώνεται με τον νέο αυτό προορισμό” δήλωσε ο Franck Terner, CEO της Air France.

Πρόγραμμα πτήσεων (σε τοπικές ώρες)

AF222: Αναχώρηση από το Παρίσι (Charles de Gaulle) στις 20:50, άφιξη στο Μάλε στις 10:20 την επόμενη μέρα

AF223: Αναχώρηση από το Μάλε στις 13:05, άφιξη στο Παρίσι (Charles de Gaulle) στις 19:35

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από το Παρίσι και κάθε Πέμπτη και Κυριακή από το Μάλε.  

Οι καλύτερες καμπίνες της Air France

Κατά τη διάρκεια της πτήσης με Boeing 777 προς το Μάλε, οι επιβάτες απολαμβάνουν τις ανέσεις μιας πραγματικά ιδιωτικής σουίτας στον αέρα – “a cocoon in the sky” στην Business class και τις νέες θέσεις στις καμπίνες  Premium Economy και Οικονομική.

Στην καμπίνα Business, η θέση προσαρμόζεται από τον κάθε επιβάτη, από την όρθια θέση καθίσματος έως ένα κανονικό κρεβάτι μήκους δύο μέτρων. Στο κέντρο του καμπύλου χώρου ο κάθε επιβάτης δημιουργεί το δικό του χώρο, ανάλογα με τις ανάγκες του. Το μαλακό υλικό της θέσης είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει υψηλή ποιότητα ύπνου. Το απαλό πάπλωμα και το μεγάλο πουπουλένιο μαξιλάρι έχουν επίσης σχεδιαστεί για την απόλυτη άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου των επιβατών. Επιπρόσθετα, κάθε επιβάτης έχει στη διάθεσή του μία οθόνη αφής 16 ιντσών (41 εκ) υψηλής ευκρίνειας.  

Στην Premium Economy, οι πελάτες απολαμβάνουν τα νέα, ακόμη πιο μαλακά καθίσματα και το υποπόδιο να ρυθμίζεται σε πολλές θέσεις, αλλαγές που αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο την άνεση στην καμπίνα. Στην Οικονομική θέση, τα καθίσματα έχουν επανασχεδιαστεί, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τα πόδια, νέα μαξιλάρια, ακόμη πιο μαλακά στηρίγματα κεφαλιού και ένα πιο φαρδύ τραπεζάκι κλπ. Έχουν προστεθεί και κάποια ακόμη χαρακτηριστικά όπως οι πρίζες και τα στηρίγματα για τα ακουστικά. Σε σχέση με την ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια των πτήσεων, οι οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας είναι ακόμη πιο μεγάλες: 12 ίντσες στην Premium Economy και 9 ίντσες στην Οικονομική. Οι ταινίες, τα παιχνίδια και η μουσική που υπάρχουν διαθέσιμα, προσφέρουν περισσότερες από 1.000 ώρες προγράμματος  on demand.

Μάλε, η νησιωτική πρωτεύουσα, η πύλη προς την ατόλη  

Το Μάλε, νησί και πόλη ταυτόχρονα, είναι η οικονομική, εμπορική και πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας. Αποτελεί την πύλη προς τις Μαλδίβες, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους ταξιδιώτες που τις επισκέπτονται για να θαυμάσουν τις αμμώδεις παραλίες, τα γαλάζια νερά των λιμνοθαλασσών τους και τον κοραλλιογενή βυθό, πλούσιο σε τροπική χλωρίδα και πανίδα.