Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Μάλτα αίρει τους περιορισμούς εισόδου COVID για ταξιδιώτες, στις 25 Ιουλίου. Όπως αναφέρει η επίσημη ταξιδιωτική πύλη της Μάλτας, Visit Malta, από τις 25 Ιουλίου, σε όλους τους ταξιδιώτες θα επιτρέπεται η είσοδος χωρίς περιορισμούς.

Αυτό σημαίνει ότι η Μάλτα δεν θα απαιτεί πλέον από τους ταξιδιώτες να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης κατά την άφιξη τους.

«Από τις 25 Ιουλίου 2022, τα άτομα που ταξιδεύουν στη Μάλτα χωρίς πιστοποιητικό εμβολίου ή πιστοποιητικό ανάρρωσης δεν χρειάζεται να παρουσιάσουν αρνητικό PCR/Rapid Test πριν φτάσουν στη Μάλτα», αναφέρει η Visit Malta.

Μέχρι τις 25 Ιουλίου, όπου ισχύει επίσημα αυτή η απόφαση, όλοι οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Μάλτα πρέπει να διαθέτουν έγκυρη απόδειξη COVID-19.

Η κυβέρνηση της Μάλτας σημειώνει ότι όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους, πρέπει επί του παρόντος να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης. Επιπλέον, το ίδιο σημειώνει ότι τα πιστοποιητικά πρέπει να πληρούν τους κανόνες εγκυρότητας.

Η Μάλτα θα εγκαταλείψει τους κανόνες εισόδου παρά τα αυξανόμενα κρούσματα μόλυνσης από COVID, σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) η Μάλτα έχει καταγράψει 3.769 νέα κρούσματα από κορωνοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες.