«Λεφτά για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου υπάρχουν. Αρκεί το Κράτος να επιστρέψει ένα μέρος από τα εκατομμύρια που εισπράττει από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Ρόδου», επισημαίνει σε παρέμβαση του ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Στην παρέμβαση του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

Με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου βρίσκεται αντιμέτωπη με τη φθορά του χρόνου.

Η πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Ρόδο δεν αντιμετώπισε την ουσία του προβλήματος, που είναι η δέσμευση συγκεκριμένων πόρων που θα χρηματοδοτήσουν έργα και παρεμβάσεις ανάδειξης και αποκατάστασης στη Μεσαιωνική Πόλη.

Προγραμματική Σύμβαση χωρίς χρηματοδότηση δεν υπάρχει.
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει την εκταμίευση κονδυλίων για το συγκεκριμένο σκοπό.

Με τη διαφορά, όμως, ότι η Πολιτεία, μέσα από τους αρχαιολογικούς χώρους, έχει εισπράξει 13 εκ. ευρώ από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου την τελευταία διετία.

Μόνο οι εισπράξεις από το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ.
Θα έπρεπε να υπάρχει ένας εύλογος δείκτης ανταποδοτικότητας με τη μορφή έργων ανάδειξης, συντήρησης και αποκατάστασης των ιστορικών μνημείων της Ρόδου, αλλά η Πολιτεία αδιαφορεί.

Εισπράττει εκατομμύρια από τη Ρόδο και το μόνο που εκταμιεύει προς τη Ρόδο είναι αόριστες υποσχέσεις.