Σύνταξη tourismtoday.gr

Η Γεωργία θα γίνει σύντομα διαμετακομιστικός κόμβος για ταξιδιώτες από τη Ρωσία που πετούν προς ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το RBC.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι αρχές των ευρωπαϊκών χωρών επέβαλαν σκληρές κυρώσεις, μεταξύ των οποίων απαγορεύσεις εναέριου χώρου σε ρωσικές πτήσεις και αεροσκάφη.

Αμέσως μετά, οι αρχές στη Ρωσία απαγόρευσαν επίσης πτήσεις από χώρες της ΕΕ να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της ως απάντηση στην απόφαση του μπλοκ.

Τα μέτρα που εισήγαγαν η Μόσχα και οι Βρυξέλλες οδήγησαν τους πολίτες και των δύο περιοχών να ταξιδέψουν μέσω άλλων πόλεων όπως μεταξύ άλλων, η Κωνσταντινούπολη, το Ντουμπάι, το Βελιγράδι και το Ερεβάν.

Όπως αποκάλυψε ο Vitaly Vantsev συνιδιοκτήτης της Azimuth Airlines και του αεροδρομίου Vnukovo της Μόσχας, οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Τιφλίδας στη γεωργιανή πρωτεύουσα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κόμβος διέλευσης για άτομα που ταξιδεύουν από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «οι συνεργάτες μας από την Georgian Airways παρέχουν καλές προσφορές για Ρώσους επιβάτες όσον αφορά τη διέλευση, ανοιχτές πτήσεις προς την Ευρώπη προς Παρίσι, Νίκαια και Ρώμη, όπου οι απευθείας πτήσεις είναι πλέον κλειστές».

Ωστόσο ο Peter Stano, εκπρόσωπος Τύπου Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δήλωσε ότι η απόφαση της Γεωργίας εγείρει ανησυχίες όσον αφορά στην πορεία και τη δέσμευση της στην ΕΕ να ευθυγραμμιστεί με τις αποφάσεις του μπλοκ στην εξωτερική πολιτική, όπως προβλέπεται στην Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Γεωργίας.

Πρόσφατα, τόσο η Azimuth Airlines, όσο και η Georgian Airways επανέλαβαν τις πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας.
Η Georgian Airways, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα ξεκινήσει πτήσεις transit από τη Ρωσία προς τις ευρωπαϊκές χώρες, με προορισμούς μεταξύ άλλων όπως το Μιλάνο, η Βιέννη, το Παρίσι, η Θεσσαλονίκη και η Λάρνακα.