Η λειτουργία αυτο-απομόνωσης θα αρχίσει να αφαιρείται σταδιακά από τις 4 Μαΐου στην Τυνησία. Η χώρα αναπτύσσει ήδη ένα ειδικό πρωτόκολλο για την ασφαλή είσοδο και διαμονή των τουριστών.

Θυμηθείτε ότι η Τυνησία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που έλαβε μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς εισήγαγε ένα καθεστώς αυτο-απομόνωσης για όλους τους αλλοδαπούς που φτάνουν στη χώρα (από τις 14 Μαρτίου 2020) και στη συνέχεια για τον τοπικό πληθυσμό.

«Η Τυνησία συνεχίζει να αντιμετωπίζει με επιτυχία την εξάπλωση του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου στη χώρα, καταγράφηκαν μόνο 900 περιπτώσεις μόλυνσης (στοιχεία από τις 21 Απριλίου του τρέχοντος έτους). Τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των μολυσμένων έχει μειωθεί και σε ορισμένες πόλεις δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση λοίμωξης », δήλωσε ο κ. Neji Guider, επικεφαλής του Τυνησιακού Εθνικού Γραφείου Τουρισμού στη Ρωσία.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, η κυβέρνηση της Τυνησίας εξέδωσε «εσκεμμένη απόφαση για τη σταδιακή κατάργηση του καθεστώτος αυτο-απομόνωσης», ξεκινώντας από τις 4 Μαΐου.

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε, θα ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά ορισμένων τομέων, περιοχών και ηλικιακών ομάδων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο και τα υγειονομικά πρότυπα, θα τηρηθούν κανόνες για τη χρήση μέσων προστασίας των ανθρώπων και οι απαιτήσεις για τον καθορισμό της κοινωνικής απόστασης.

Μέτρα για την ασφαλή είσοδο των τουριστών στη χώρα

Το Εθνικό Γραφείο Τουρισμού της Τυνησίας ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Τουρισμού της , σε συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (ΠΟΥ, η Ομοσπονδία Ξενοδόχων και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικοί πράκτορες) σύντομα θα ανακοινώσει την ανάπτυξη ενός «πρωτοκόλλου για την υγειονομική ασφάλεια του τουρισμού».

Ο σκοπός αυτού του οδηγού για τις υγειονομικές διαδικασίες είναι η καταπολέμηση του COVID-19 και η φροντίδα για την πρόληψη και την προστασία των τουριστών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Τυνησία σε όλα τα επίπεδα της τουριστικής αλυσίδας, ιδίως:

  • Αφίξεις και αναχωρήσεις: Αεροδρόμια – Λιμάνια – Σταθμοί συνοριακής ξηράς
  • μεταφορά
  • διαμονή σε τουριστική εγκατάσταση
  • μέρη φαγητού
  • δραστηριότητες που προσφέρονται στους τουρίστες

Λεπτομέρειες για ένα τέτοιο υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθούν αργότερα, που θα καθοριστούν στο Εθνικό Γραφείο Τουρισμού της Τυνησίας.