Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με την άρση των περιορισμών Covid-19 το  Άμστερνταμ λαμβάνει επιπλέον μέτρα για τη διαχείριση του υπερτουρισμού καθώς και την πρόληψη των ενοχλήσεων στο κέντρο της πόλης.

“Οι επισκέπτες που σέβονται το Άμστερνταμ και το λαό του ήταν πάντα ευπρόσδεκτοι, αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωση.

Οι επισκέπτες που μεταχειρίζονται τους κατοίκους και την κληρονομιά μας χωρίς σεβασμό δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Το μήνυμα που έχουμε για αυτούς είναι: Μην έρχεστε στο Άμστερνταμ.”

Το φαινόμενο “ύπνος στο αυτοκίνητο”

Μια ειδική ομάδα συγκροτήθηκε για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο “ύπνος στο αυτοκίνητο” από επισκέπτες γειτονικών χωρών που έρχονται στο Άμστερνταμ. Σταθμεύουν στα κανάλια και κοιμούνται στο αυτοκίνητο τους χωρίς να πληρώνουν χώρο στάθμευσης.

Η “ομάδα ύπνου” θα διενεργεί τακτικούς ελέγχους. Και θα επιβάλλει επιτόπια πρόστιμα σε όσους πιαστούν κοιμούνται στο αυτοκίνητο τους.

Επιπλέον αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για να διαχειριστούν τα πλήθη στο κέντρο της πόλης. Θα επιβάλουν όρια ταχύτητας και επίπεδα θορύβου στα κανάλια. Και θα εντείνουν τους ελέγχους για παράνομες ενοικιάσεις καταλυμάτων διακοπών.

Το δημοτικό συμβούλιο συζητά επί του παρόντος σχετικά με το εάν και τι μέτρα θα πάρει για την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο δήμος προετοιμάζει αρκετές δημόσιες ενημερωτικές εκστρατείες για τους επισκέπτες. Βοηθώντας τους να γνωρίσουν τους κανονισμούς που ισχύουν στην πόλη.