Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα ανώτατα όρια στις πτήσεις του Χίθροου θα συνεχιστούν μέχρι και τον Οκτώβριο. Η απόφαση προμηνύει αναταράξεις στα αεροπορικά ταξίδια και το φθινόπωρο, μετά από ένα καλοκαίρι “κόλαση” στα αεροδρόμια της Βρετανίας.

Το αεροδρόμιο, ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρείες ότι θα πρέπει να διατηρήσουν τα όρια στις πτήσεις -εξερχόμενες και εισερχόμενες- μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, λόγω ελλείψεων προσωπικού. Προειδοποιεί επίσης τις αεροπορικές εταιρείες ότι θα προχωρήσει σε νομικά μέτρα εναντίον εκείνων που δεν θα μειώσουν τη χωρητικότητα των πτήσεων τους.

Όπως αναφέρει η Telegraph το αεροδρόμιο θα περιορίσει τον αριθμό των κινήσεων αεροσκαφών -εξερχόμενες και εισερχόμενες πτήσεις- σε:

  • 1.100 από τις 11 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου.
  • 1.150 από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου.
  • 1.200 από 1 Οκτωβρίου έως 29 Οκτωβρίου.

Παρά τον τεράστιο αριθμό πτήσεων που ακυρώθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες, ο κόμβος στο Λονδίνο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι επιβάλλει ανώτατο όριο 100.000 ατόμων στους επιβάτες που αναχωρούν για το υπόλοιπο του καλοκαιριού -από τις 12 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου- για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη προσωπικού.
Πριν από την πανδημία, το Χίθροου είχε 1.350 πτήσεις την ημέρα.