Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό μηνιαίων πτήσεων εδώ και τέσσερα χρόνια τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς η κίνηση αυξήθηκε κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η Fraport, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, είπε ότι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είχε εξυπηρετήσει 5,7 εκατομμύρια επιβάτες τον περασμένο μήνα. Ωστόσο το εν λόγω νούμερο ήταν 12% κάτω από την κίνηση που καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Το αεροδρόμιο διεκπεραίωσε 40.720 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις κατά τη διάρκεια του μήνα, που ήταν ο υψηλότερος αριθμός σε έναν μόνο μήνα από τον Οκτώβριο του 2019, αν και ήταν ακόμα 11,4% μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό των πτήσεων κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα πριν από την Covid.

Η Φρανκφούρτη συνέχισε να υστερεί σε άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς κόμβους όσον αφορά στην ταχύτητα ανάκαμψής της από την πανδημία Covid-19. Συγκριτικά, η κίνηση 6,96 εκατομμυρίων επιβατών του Λονδίνου Heathrow τον Οκτώβριο ήταν μόλις 0,5% κάτω από τον Οκτώβριο του 2019.