
Το Instagram αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα επιρροής για τα ταξίδια. Για πολλούς έχει αντικαταστήσει το πάλαι ποτέ διαφημιστικό φυλλάδιο διακοπών, δημιουργώντας τον Insta-Tourist. Αυτό αναφέρει η dailyn telegraph σε δημοσίευμά της.
Αυτού του τύπου ο τουρίστας βγάζει κατά μέσο όρο 2.500 φωτογραφίες σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με μία έρευνα. Παράλληλα, δημιουργεί μια ολόκληρη βιομηχανία των λεγόμενων “influencers-επηρεαστών”.
Τώρα όμως η πλατφόρμα κρύβει τα Likes. Έτσι ενώ εσύ μπορείς να δεις ποιος σου έκανε Like, οι άλλοι δεν μπορούν. Μάλιστα, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια τέτοια δοκιμή σε πολλές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Νέα Ζηλανδία.
Πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκεται η προστασία της ψυχικής ηρεμίας των χρηστών, σύμφωνα με το Facebook.
“Ελπίζουμε ότι αυτή η δοκιμασία θα απομακρύνει την πίεση της συλλογής likes, την οποία νιώθουν τόσα άτομα, αναφέρει σε δήλωσή της η επικεφαλής της πολιτικής του Facebook Australia και της Νέας Ζηλανδίας, Mia Garlick.
Εάν η αλλαγή αυτή τελικά περάσει παγκοσμίως, θα σήμαινε άραγε το τέλος των Instagram ταξιδιωτικών επηρεαστών;
Ωστόσο, η απομάκρυνση από το engagement ως κύρια μορφή πληρωμένης επιρροής θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω επιχειρηματικές ευκαιρίες για το Instagram. Πρόσφατα ανακοίνωσε μια αλλαγή που θα επιτρέψει στους διαφημιστές να προωθούν τα posts των influencers.
Ίσως πάλι η αλλαγή αυτή να σημαίνει ότι περισσότεροι χρήστες Instagram θα δημοσιεύουν φωτογραφίες για τον εαυτό τους και όχι για την αγχωτική αναζήτηση περισσότερων Likes.