Μέτρα για την πάταξη της παράνομης ενοικίασης καταλυμάτων πήρε η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων. Οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν μία απόδραση στην Μαγιόρκα θα μπορούν να αναζητήσουν νόμιμες εξοχικές κατοικίες και άλλου είδους καταλύματα μέσω της νέας εφαρμογής (app) Holiday Rental Check Mallorca που ξεκίνησαν οι αρχές.

Στην εφαρμογή θα υπάρχει επίσης και μια λειτουργία χάρτη, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν ακίνητα ανά τοποθεσία.

“Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας να προστατεύουμε τους επισκέπτες μας και να είμαστε διαφανείς με τους κανονισμούς μας, δήλωσε ο Μπελ Μπόσκετ, υπουργός Εμπορίου -Καινοτομίας-Τουρισμού στις Βαλεαρίδες.

Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για ενοικιαζόμενα σπίτια και να αποφύγουν τους κινδύνους που ενέχει η παράνομη ενοικίαση ακινήτων, όπως να χάσουν τα χρήματα τους.

Ο τουρισμός συνεχίζει να είναι ο κύριος συντελεστής της οικονομίας μας και λαμβάνουμε υπόψη τις προκλήσεις αλλά και τις ανησυχίες τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών.

Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη στρατηγική στον τομέα του τουρισμού, η οποία θα παρέχει το μέγιστο όφελος για τους νησιώτες μας και τους επισκέπτες”.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Καταλανικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Τον περασμένο Ιούλιο, η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων πρότεινε επίσης νέους κανόνες για την απαγόρευση του απεριόριστου αλκοόλ σε όλα τα θέρετρα στο πλαίσιο ενός προγράμματος της για την αλλαγή της εικόνας της Μαγιόρκα, σε βιώσιμο προορισμό.