Η Μαγιόρκα είναι ένα βήμα πριν την απαγόρευση των “party boats”, των σκαφών που μισθώνονται για πάρτι με δυνατή μουσική, αλκοόλ να ρέει άφθονο και χορό και τα οποία μισούν οι ντόπιοι.

Για αρχή θα απαγορευτούν οι βόλτες τους από περιοχές “περιβαλλοντικής σημασίας” και για όλη την περιοχή θα μπουν περιορισμοί στην ένταση της μουσικής.

Η Μαγιόρκα προσπαθεί να αλλάξει τη φήμη της τα τελευταία χρόνια, επιχειρώντας να μετακινηθεί από την εικόνα της ως φθηνός προορισμός με άκρατη κατανάλωση αλκοόλ.

Μόλις τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων θέσπισε νέους κανόνες για την απαγόρευση του απεριόριστου αλκοόλ σε όλα τα θέρετρα.

Τα νησιά των Βαλεαρίδων, τονίζουν οι αρχές υποβαθμίζονται από την παρουσία των “party boats”, τόσο λόγω της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των τουριστών όσο και των περιβαλλοντικών αποβλήτων, όπως τα επίπεδα θορύβου και η χρήση πλαστικών.

“Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι ακτές μας θα έχουν ένα βιώσιμο μέλλον, οπότε όλοι θα πρέπει να κάνουν υπεύθυνα την χρήση τους”, τονίζουν χαρακτηριστικά.