Της Κατερίνας Καρσιώτη,

Σε άκρως εντυπωσιακούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, το Καρναβάλι του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με την συμμετοχή 1000 καρναβαλιστών και χιλιάδων παρευρισκόμενων, οι οποίοι «ξεφάντωσαν» και δημιούργησαν την πιο δυνατή ατμόσφαιρα.

Ο Δήμος σε συνεργασία με τους «Ρομαντικούς Εθελοντές» οργάνωσαν μία μοναδική καρναβαλική εκδήλωση η οποία εμπνεύστηκε από την επικαιρότητα,  με πολλά και διαφορετικά παράλληλα events, από τις 25 μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και μαγνήτισε όλα τα βλέμματα.

Η Λουτρόπολη βούλιαξε με πλήθος κόσμου που είχαν καταφθάσει από όλες τις περιοχές της Ελλάδας για να διασκεδάσουν μαζί με τους καρναβαλιστές που ήταν εντυπωσιακοί. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, τόσο στα Λουτρά της Αιδηψού όσο και στη πλατεία της Ιστιαίας, πλήθος χορευτικών δρώμενων παρέσυραν τον κόσμο με την συμμετοχή όλων των χορευτικών συλλόγων του Δήμου.

Η μεγάλη παρέλαση «ξετυλίχθηκε» την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στην παραλία των Λουτρών Αιδηψού όπου συμμετείχαν 15 άρματα, ξυλοπόδαροι ζογκλέρ, μαριονέτες και πάνω από 1000 καρναβαλιστές οι οποίοι έδωσαν και το «σήμα» για το ξεφάντωμα. Η ξέφρενη αυτή γιορτή, η οποία στη περιοχή είχε να πραγματοποιηθεί από το 2019, ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή καύση του καρνάβαλου στο λιμάνι της Αιδηψού όπου χιλιάδες πυροτεχνήματα «φώτισαν» όλη την περιοχή.

Η Καθαρά Δευτέρα, επίσης γιορτάστηκε σε όλες τις περιοχές του Δήμου με έντονο τον χαρακτήρα της παράδοσης. Οι ντόπιοι μαζί με τους επισκέπτες που είχαν σπεύσει για το τριήμερο, μαγείρεψαν και δοκίμασαν τις τοπικές σαρακοστιανές γεύσεις τιμώντας στο έπακρο το έθιμο με φόντο το φυσικό τοπίο της Βόρειας Εύβοιας.

Παρών στις καρναβαλικές εκδηλώσεις ήταν και ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοτζιάς μαζί με τους συνεργάτες του όπου συνεχάρησαν όλους όσους εργάστηκαν για την ξεχωριστή διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το μεγαλύτερο καρναβάλι της Βόρειας Εύβοιας φιλοξενείται μετά από αρκετά χρόνια, παρασύροντας όλο το κόσμο σε μία ξέφρενη και διασκεδαστική ατμόσφαιρα». O κ. Κοτζιάς τόνισε επίσης ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς οι πληρότητες είναι πολύ μεγάλες και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν προορισμό 12μηνο όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαμβάνει κάθε εποχή του χρόνου με τον πιο διαφορετικό και βιωματικό τρόπο».