apergiescyprus0903Σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων προς το Ισραήλ προχώρησαν αμερικανικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες την Τετάρτη για λόγους ασφαλείας λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Την αρχή έκανε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta η οποία ανέστειλε τις πτήσεις στο Ισραήλ λέγοντας πως ένα από τα Μπόινγκ 747 του στόλου της που είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης με προορισμό το Τελ Αβίβ μεταφέροντας 290 επιβάτες, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, μετά από πληροφορίες που έκαναν λόγο για εκτοξεύσεις ρουκετών και για συντρίμμια κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, η Delta, η US Airways και η United Airlines διέκοψαν τις πτήσεις τους στην περιοχή. Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) απαγόρευσε όλες τις πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς το Ισραήλ για ένα 24ωρο, για λόγους ασφαλείας.

Λίγη ώρα αργότερα πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει για το Τελ Αβίβ, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών εταιρειών.

Η γαλλική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι σταματά τις πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν μέχρι νεωτέρας. Επίσης, η Lufthansa διακόπτει τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ για 36 ώρες. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει επίσης τις θυγατρικές της, την Germanwings, την αυστριακή Austrian Airlines και την ελβετική Swiss. H ολλανδική KLM ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την πτήση από το Άμστερνταμ για το Τελ Αβίβ καθώς ανησυχεί για την ασφάλεια γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης, όπως και η Brussels Airlines.

Και οι Κυπριακές αερογραμμές ακυρώνουν τις σημερινές τους πτήσεις τους προς και από το Τελ Αβίβ. Παράλληλα, την ακύρωση της προγραμματισμένης για την Τετάρτη 23 Ιουλίου πτήσης Α3929 από Τελ Αβίβ για Αθήνα, με ώρα αναχώρησης 07.00, ανακοίνωσε η Aegean Airlines. Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση στην Ελλάδα ματαίωσης πτήσης από και προς το Ισραήλ, λόγω της κατάστασης στην περιοχή.