Παρά τις πείσμονες προσπάθειες της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας να ακολουθήσει το παράδειγμα της TUI που συμπεριλαμβάνει στις υπηρεσίες της τη διενέργεια τεστ PCR, αντί ενός συμβολικού αντιτίμου, παραμένουν θεατές ή απλώς μεσάζοντες.

Η Ρωσική TUI έκανε την τομή, στην προσπάθειά της να απαλλάξει τους επιβάτες της από την βασανιστική, όσο και κοστοβόρα, αναζήτηση αξιόπιστων κλινικών για τη διενέργεια τεστ αξιόπιστης ανίχνευσης του Covid-19, αρχικά μόνο για τα ταξίδια προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Μαλδίβες.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει εξέταση από ιατρό, θερμομετρία και δειγματοληψία βιοϋλικών. Ενώ, το κόστος ξεκινά από τα 1800 ρούβλια (19,5 ευρώ).

Συγκεκριμένα, την ημέρα της κράτησης, ο επιβάτης επισκέπτεται το ιατρικό κέντρο με το διαβατήριό του, καθώς και με το ειδικό κουπόνι με το οποίο τον έχει εφοδιάσει η TUI. Η πρόσθετη υπηρεσία ελέγχου για λοίμωξη από τον Covi-19, προσφέρεται τόσο πριν την αναχώρηση αλλά και κατά την άφιξη στη Ρωσική επικράτεια.

Ο χρόνος εξαγωγής των αποτελεσμάτων ποικίλει, από 30 λεπτά έως 3 ημέρες, αναλόγως το “βαλάντιο”. Συγκεκριμένα, το κόστος ξεκινά από τα 20 ευρώ, όταν ο ταξιδιώτης θα παραλάβει τα αποτελέσματα εντός 2-3 ημερών. Το κόστος για λήψη των αποτελεσμάτων εντός μίας ημέρας διαμορφώνεται στα 30 ευρώ. Ενώ, για αποτελέσματα εξπρές, σε μισή ώρα περίπου, θα πρέπει να πληρώσει 40 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, πέραν της λειτουργικότητας της υπηρεσίας που απλοποιεί τη ζωή των τουριστικών και αυξάνει τις πωλήσεις για την αεροπορική εταιρεία, ευεργετημένοι της πρωτοβουλίας της TUI είναι και οι ίδιοι οι πράκτορες που μπορούν να εγγράψουν τους τουρίστες τους για τη διενέργεια τεστ, εξασφαλίζοντας προμήθεια 5% του κόστους υπηρεσίας.

Επί του παρόντος, οι πελάτες της Space Travel μπορούν να υποβληθούν σε τεστ PCR στη Μόσχα και στην Περιφέρεια της Μόσχας.

Η Coral Travel δεν προσφέρει τεστ PCR στους πελάτες της ως υπηρεσία. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας ενημερώνει τους τουρίστες μόνο για τις προσφορές των κλινικών, στο πλαίσιο των οποίων είναι δυνατό υποβληθούν σε τεστ, με έκπτωση ή σε κάποια προνομιακή τιμή που ξεκινά από 1400 ρούβλια.