Το βίντεο που έγινε viral, με τις δύο καυτές τουρίστριες με σορτς να χορεύουν μπροστά στο τζαμί στο τουριστικό θέρετρο Κότα Κιναμπαλού της Μαλαισίας, έγινε η αφορμή να απαγορευτεί η είσοδος του σε τουρίστες.

Το τζαμί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στην πόλη θεωρείται ιερός τόπος και οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν τους τοπικούς κώδικες εθιμοτυπίας.

“Η άμεση αντίδραση μας ήταν να κλείσουμε το τζαμί στους επισκέπτες. Όλα τα λεωφορεία και τα ταξί δεν επιτρέπεται να φέρνουν τους τουρίστες στην περιοχή, ενώ απαγορεύεται και η στάθμευση οχημάτων”, δηλώνει ο Datuk Jamal Sakaran, υπεύθυνος του τζαμιού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι τουρίστες δημιουργούν με την συμπεριφορά τους προβλήματα στις αρχές της Μαλαισίας -όπου το 55% της χώρας αποτελείται από δάση και προστατευόμενες περιοχές. Το 2015, ένας Βρετανός backpacker, δύο Καναδοί και ένας Ολλανδός κρίθηκαν ένοχοι για άσεμνες πράξεις -που μοιράστηκαν στα social media- σε δημόσιο χώρο στο όρος Kinabalu.

H εν λόγω περιοχή είναι ιερή και οι ντόπιοι πιστεύουν ότι το βουνό κρατά τα πνεύματα των προγόνων τους. Για το συγκεκριμένο περιστατικό οι κάτοικοι πιστεύουν ότι ήταν η αιτία…του σεισμού -με 18 νεκρούς- που ακολούθησε αρκετές μέρες αργότερα.