Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τις προοπτικές της φετινής σεζόν, για τις υποδομές του νησιού, καθώς και για την τουριστική ταυτότητα της Μήλου μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο δήμαρχος της Μήλου, Μανώλης Μικέλης.

«Πιστεύω ότι και ο Σεπτέμβρης θα πάει πάρα πολύ καλά και ο Οκτώβρης, όπως πέρυσι άλλωστε. Οι κρατήσεις και τα σημάδια που φαίνονται δείχνουν ότι θα πάει μέχρι τέλος του Οκτώβρη η σεζόν. Ηδη υπάρχουν τα σχέδια για το αεροδρόμιο και περιμένουμε να πάρουμε τη χρηματοδότηση, η οποία με βάση τις αρχικές μελέτες είναι γύρω στα 6,5 εκατ. ευρώ. Το κόστος θα φτάσει γύρω στα 8 εκατ. με τις αυξήσεις τις τελευταίες και τις ανατιμήσεις. Αυτό προβλέπει την επέκταση κατά 200 μέτρα στον διάδρομο και να φαρδύνει γύρω στα 5 μέτρα. Ο σκοπός είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις απογειώσεις και στις προσγειώσεις των αεροπλάνων και επίσης να κερδίσουμε 2-3 κόμβους», επισημαίνει ο Μανώλης Μικέλης.

«Δεν υπάρχουν μεγάλες μονάδες, υπάρχουν, όμως, νέες μονάδες οι οποίες είναι αυτόνομα διαμερίσματα με ιδιωτικές πισίνες. Εχει βελτιωθεί πάρα πολύ η Μήλος και στη γαστρονομία και στους χώρους φιλοξενίας και καλύπτει τα γούστα πάρα πολλών επισκεπτών», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του νησιού. «Και η κρουαζιέρα πηγαίνει πολύ καλά και πέρυσι βγήκαμε το τρίτο νησί στην Ελλάδα σε επισκεψιμότητα», προσθέτει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/emmanoyil-mikelis-ston-chari