Η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR) προτείνει τη μείωση και τον καθορισμό των εισφορών για τη συντήρηση της Διεύθυνσης “Τουριστική Βοήθεια”

Η ένωση ταξιδιωτικών πρακτορείων (ATOR) απευθύνθηκε με επιστολή στην επικεφαλής της Zarina Doguzova με αίτημα να μειώσει και να περιορίσει το ποσό των εισφορών στο περιεχόμενο της Διεύθυνσης “Τουριστικής Βοήθειας” και υπενθύμισε επίσης την ανάγκη αναβολής της καταβολής των εισφορών των ταξιδιωτικών πρακτόρων σε αυτήν την ένωση.

Η επιστολή απευθύνθηκε στην κα Doguzova ως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρηματιών στον τομέα του εξερχόμενου τουρισμού Turpomosch και υπογράφηκε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ATOR Maya Lomidze .

Το έγγραφο επισημαίνει ότι η τουριστική βιομηχανία αναγνωρίζεται πλέον ως μία από τις πιο πληγείσες από την κρίση που συνδέεται με τον κορωναϊό COVID-19, και η κυβέρνηση λαμβάνει ορισμένα μέτρα για να βοηθήσει τη βιομηχανία.

Ταυτόχρονα, η επιστολή αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έλαβαν προφορικές και γραπτές ειδοποιήσεις από την Turpomoshch για την ανάγκη πληρωμών σε δύο ταμεία και για χρηματοδότηση εξόδων που σχετίζονται με τις τρέχουσες δραστηριότητες της ένωσης.

Το έγγραφο σημειώνει ότι σήμερα οι τουριστικοί πράκτορες στον τομέα του εξερχόμενου τουρισμού για να πληρώσουν τα έξοδα που συνδέονται με τις τρέχουσες δραστηριότητες του Συλλόγου “Turpomosch”, πληρώνουν το μέγιστο δυνατό, βάσει του νόμου, συνεισφορά – 0,05%, η οποία για ορισμένες μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις είναι 200-500 χιλιάδες ρούβλια . Οι μεσαίες επιχειρήσεις πληρώνουν από 50 έως 150 χιλιάδες ρούβλια.

“Στην παρούσα κατάσταση, πιστεύουμε ότι η απαίτηση καταβολής τέτοιου ποσού από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για τη συντήρηση (μισθών) πολλών ανθρώπων είναι απλώς απαράδεκτη, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις αναγκαστικές αποφάσεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων να επιστρέψουν στους καταναλωτές  “, λέει η επιστολή ATOR προς την Zarina Doguzova.

Η ATOR προτείνει να τεθεί σε ψηφοφορία το Εποπτικό Συμβούλιο του Turpomoshchi το ζήτημα της σημαντικής μείωσης της συνεισφοράς στη συντήρηση του συνδέσμου Turpomosch, για παράδειγμα, όχι περισσότερο από 10 χιλιάδες ρούβλια ετησίως για όλους τους οργανωτές ταξιδιών, καθώς αυτό θα γίνει ένα λογικό και δίκαιο μέτρο στην παρούσα κατάσταση.