Το αεροδρόμιο City του Λονδίνου αναφέρει ότι οι χρόνοι αναμονής στην ασφάλεια έχουν μειωθεί στο μισό από την εγκατάσταση νέων αξονικών τομογράφων πριν από ένα χρόνο.

Το εν λόγω αεροδρόμιο έγινε το πρώτο μεγάλο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανέπτυξε πλήρως σαρωτές CT ασφαλείας επόμενης γενιάς τον Απρίλιο του 2023, επιτρέποντας στους επιβάτες να περνούν από την ασφάλεια χωρίς να αφαιρούν φορητούς υπολογιστές και υγρά από τις χειραποσκευές τους.

Οι επιβάτες που πετούν από το αεροδρόμιο City του Λονδίνου δεν περιορίζονται πλέον από τον κανόνα των 100 ml υγρών και μπορούν να περάσουν από μπουκάλια έως και δύο λίτρων.

Τον Δεκέμβριο του 2022 η DfT ανακοίνωσε αυτό που αποκάλεσε τέλος στον κανόνα των «μικροσκοπικών ειδών υγιεινής» έως το 2024, με όλα τα μεγάλα αεροδρόμια να υποχρεούνται να αντικαταστήσουν την υπάρχουσα τεχνολογία 2D screening με πιο προηγμένους σαρωτές CT ασφαλείας έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, δεν εισάγουν όλα τα αεροδρόμια νέα τεχνολογία ασφαλείας με τον ίδιο ρυθμό. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το DfT χορήγησε παρατάσεις σε ορισμένα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των GatwickHeathrow και Manchester, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την εγκατάσταση αξονικών τομογράφων νέας γενιάς, εγκαταλείποντας ουσιαστικά την προθεσμία του Ιουνίου 2024.

Εκσυγχρονισμός αξίας 12 εκατ. λιρών

Το αεροδρόμιο City του Λονδίνου πρόκειται επίσης να ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό των 12 εκατομμυρίων λιρών του lounge αναχωρήσεων, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα καθίσματα, δύο νέους χώρους εστίασης, επέκταση του χώρου αφορολογήτων ειδών και λιανικής, καθώς και περισσότερες εγκαταστάσεις τουαλέτας.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες του ταξιδεύουν τώρα για αναψυχή και για να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς, παρόλο που θεωρούνταν σε μεγάλο βαθμό ως επιχειρηματικός κόμβος στο παρελθόν.