Υψηλές προσδοκίες για το τουριστικό 2022 από την αγορά των Η.Π.Α. προς την Ελλάδα, κατέγραψε το GREEK LUXURY TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP 2021, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.

Είναι κοινός τόπος ότι η Η.Π.Α. αποτελούν μία από τις πιο δυναμικές αγορές εισερχόμενων ταξιδιωτών πολυτελείας για την Ελλάδα η οποία και συγκαταλέγεται στην τριάδα των κορυφαίων τουριστικών προορισμών των Αμερικανών για το 2021, όπως διεφάνη και στις επαφές των Ελλήνων συμμετεχόντων με τις αμερικάνικες τουριστικές εταιρίες στο πλαίσιο των Β2Β συναντήσεων.

Η ζήτηση για τη χώρα μας φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τις αρχικές εκτιμήσεις με τον αριθμό των Αμερικανών που ταξίδεψαν φέτος σε δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς να προσεγγίζει το 65% των επιπέδων του 2019, αυξάνοντας τις προσδοκίες για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις το 2022.

Στο πλαίσιο αυτό κυμαίνεται και η εκτίμηση των αποτελεσμάτων της εκδήλωσης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021 με συμμετοχή 104 Αμερικανικών τουριστικών πρακτόρων και την διενέργεια 469 επιχειρηματικών συναντήσεων.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

Στρατηγικός συνεργάτης της εκδήλωσης ήταν η USTOA (United State Tour Operators Association), της οποίας η Tourism Media & Events αποτελεί Associate Member.
Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Τιμώμενη Περιφέρεια η Περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου και Τιμώμενος Προορισμός ο Δήμος Πειραιά (Destination Piraeus).

Xορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το «Ελληνικό Πρωϊνό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Υπογραμμίζεται ότι η χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν η ενδεδειγμένη, αφενός λόγω των πολύ καλών επιδόσεων του αμερικανικού τουρισμού στην Ελλάδα το 2021, και αφετέρου λόγω της σημαντικής ενίσχυσης των απευθείας πτήσεων των εταιρειών American Airlines, Delta Airlines και United .

Επισημαίνεται δε ότι στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε webinar με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος, σε εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media, εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη δημοσιότητα της εκδήλωσης.

Παρουσιάσεις έγιναν από τoν Διευθυντή του ΕΟΤ , Η.Π.Α και Καναδά, κ. Κωνσταντίνο Χαροκόπο, τον Διευθυντή Μελών και προγραμματισμού της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Η.Π.Α.(USTOA), κ. Luis Maravi, από την εκπρόσωπο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κα Johanna Strand, από τον Σύμβουλο Marketing, κ.Δημήτρη Κούτουλα του Δήμου Πειραιά (Destination Piraeus), και την σεφ Μαρία Λόη, η οποία μίλησε για την ελληνική γαστρονομία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 27.10.2021 με live raffle draw όπου 20 δώρα από προορισμούς και επιχειρήσεις δόθηκαν σε Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες δίνοντάς τους την δυνατότητα να επισκεφθούν την Ελλάδα και να επισφραγίσουν τις συνεργασίες τους με τους Έλληνες συμμετέχοντες.