Πτώση 20% το τρίτο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, κατέγραψε η μέση τιμή ξενοδοχειακών δωματίων στις μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριλαμβανομένων του Κάρντιφ, του Εδιμβούργου και του Μπρίστολ.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα δεδομένα από το πάροχο λύσεων για ξενοδοχεία HRS, το Κάρντιφ υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση ενώ στο Εδιμβούργο τα ποσοστά μειώθηκαν κατά 17%, 16% στο Μπρίστολ και 15% στο Λίβερπουλ.

Παράλληλα, στο Λονδίνο, οι τιμές μειώθηκαν κατά 14% αλλά με μέση τιμή διανυκτέρευσης τις £ 153 ήταν ακόμα το πιο ακριβό μέρος για διαμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Andy Besent, διευθύνων σύμβουλος του HRS για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία), δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι οι τιμές έχουν μειωθεί κατά τα τελευταία δύο τρίμηνα σε μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015.

Για τη υπόλοιπη Ευρώπη η πλειοψηφία των βασικών πόλεων σημείωσε σταθερή αύξηση στο 3ο τρίμηνο του 2016 συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2015.

Μετά την πτώση κατά 14% στις τιμές του Λονδίνου, η πρωτεύουσα της Αγγλίας δεν είναι πλέον το πιο ακριβό μέρος για να μείνετε, αφού άλλαξε θέση με τη Ζυρίχη όπου ο μέσος όρος είναι £ 160 τη βραδιά. Στην τρίτη θέση, βρίσκεται η Κοπεγχάγη με μέση χρέωση στις £ 152.

Η Κωνσταντινούπολη ήταν το φθηνότερο μέρος για να μείνει κανείς στην Ευρώπη, με τις τιμές δωματίων να μειώνονται κατά 28% και να διαμορφώνονται στις £ 63 ανά διανυκτέρευση.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές στο Μιλάνο μειώθηκαν επίσης κατά 13% σε £ 101, στη Μόσχα κατά 10% σε £ 75, στο Παρίσι κατά 5% σε £ 115, στις Βρυξέλλες κατά 5% σε £ 102 και στο Άμστερνταμ κατά 4% σε £ 117.

Η Βόρεια Αμερική έγινε η πιο ακριβή περιοχή για διαμονή σε γενικές γραμμές, με τα ποσοστά της Νέας Υόρκης κατά μέσο όρο να διαμορφώνουν την τιμή στα £ 229 ανά διανυκτέρευση κατά το 3ο τρίμηνο του 2016, στο Σαν Φρανσίσκο σε £ 222 και £ 167 στο Σικάγο.

Αντίθετα, όπως και με το 2ο τρίμηνο του 2016, μερικές από τις μεγάλες πόλεις της Νότιας Αμερικής παρουσίασαν σημαντική πτώση στις τιμές των δωματίων του ξενοδοχείου. Αυτό περιελάμβανε Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο είδαν Qui τα περισσότερα Μείωση σημειώνονται με τιμές δωματίων πτώση κατά 21% και 23% respectivement. Πόλη του Μεξικού aussi είδε τιμές δωματίων σύρετε κατά 15% μέχρι £ 95. Μόνο Buenos Aires είδε μια μικρή αύξηση του 7% κατά μέσο όρο £ 105 ανά διανυκτέρευση.