Η καλοκαιρινή σεζόν ολοκληρώνεται σιγά – σιγά και για τον αγροτουρισμό στην Ζάκυνθο. Πολλοί ήταν οι ξένοι τουρίστες που επέλεξαν το νησί και συγκεκριμένα τον αγροτουρισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Αποφάσισαν να έρθουν στην Ζάκυνθο και να γνωρίσουν τις τοπικές συνήθειες αλλά και τα προϊόντα και όλα αυτά γιατί ο αγροτουρισμός προσφέρει συνδυασμό πραγμάτων, που έχουν σχέση με την ποιότητα και τις καλές τιμές.

Και για να παράγεις ένα ποιοτικό αγροτουριστικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και τους ανθρώπους χρειάζεται εκτός των άλλων, γνώση, επιδεξιότητα, καινοτομία, αλλά και πολύ μεράκι, αυθεντική φιλοξενία και αγάπη για τον τόπο σου, σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, απλότητα, αρμονία, σπιτική κουζίνα.

Η χρηματοδότηση της προώθησης του αγροτουρισμού έγινε από τα ίδια τα μέλη δικτύου που το υποστήριξαν για να έρθουμε πιο κοντά σε αυτούς που ψάχνουν κάτι σχετικό με τον αγροτουρισμό. Έγινε σε διάφορες χώρες στην Βόρεια, ανατολική Ευρώπη και Αγγλία.

Οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Ζάκυνθο προέρχονταν από την Σκανδιναβία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, και μικρός αριθμός Ελλήνων”, αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Θεριανός πρόεδρος ECO Ζάκυνθος.

Για μια σειρά ακόμα από δράσεις που έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν σε σχέση με τον αγροτουρισμό και την προώθησή του έκανε λόγο ο κ. Θεριανός, και πως επόμενο βήμα είναι μια συνάντηση από τα μέλη του ECO Ζάκυνθος, για γενικό απολογισμό και μια πιο ισχυρή παρουσία στο Διαδίκτυο, καθώς επίσης μίλησε για ένα έντυπο που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019.

“Οι αγροτουρίστες που επέλεξαν την Ζάκυνθο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους ήταν μεσαίας προς καλής οικονομικής δυνατότητας. Είχαν την δύναμη να περιηγηθούν στο νησί, υπήρχε ικανοποιητική κινητικότητα και συνεισφορά τους στην οικονομία του νησιού. Υπήρχε η διάθεση από την πλευρά τους να κυκλοφορήσουν να ψωνίσουν ακόμα και να γευματίσουν σε μαγαζιά της πόλης κάτι πολύ θετικό”, τόνισε ο κ. Θεριανός και ολοκλήρωσε λέγοντας πως ο αγροτουρισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την Ζάκυνθο και τον τουρισμό του νησιού.

Αυτά που διαφοροποιούν τον αγροτουρισμό από τον μαζικό τουρισμό και επομένως τον αγροτουρίστα από τον κοινό τουρίστα, είναι πολλά και σημαντικά. Ο αγροτουρίστας, θεωρείται άνθρωπος ποιοτικός, εκλεκτικός και με μεγάλη αγοραστική δύναμη. Είναι ο τουρίστας που ξέρει, τι ακριβώς ζητάει και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο.

Πηγή: imerazante.gr