Η Αμερικανική τουριστική αγορά φέτος προσανατολίζεται στη γηραιά ήπειρο, με τα εξειδικευμένα τουριστικά πρακτορεία να χαρακτηρίζουν “τρέλα” αυτήν την τάση.

Πρωτόγνωρο αυτό το φαινόμενο, με αρκετά ταξιδιωτικά να δηλώνουν ότι πάνω από το 95% της χωρητικότητάς τους για ταξίδια στην Ευρώπη έχει ήδη πουληθεί.

Η μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία Allianz ανέφερε αύξηση 55% στον αριθμό των Αμερικανών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη με βάση τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Το Λονδίνο ανέρχεται ως ο πιο δημοφιλής προορισμός — ένας στους τέσσερις υπερατλαντικούς ταξιδιώτες επισκέπτεται τη βρετανική πρωτεύουσα, προκαλώντας συνωστισμό στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Σύμφωνα με τις προγραμματισμένες πτήσεις από ΗΠΑ, η Ευρώπη βιώνει αυτήν τη στιγμή την πιο πολυσύχναστη περίοδό της τα τελευταία πέντε χρόνια, προκαλώντας αύξηση των τιμών κατά μέσο όρο 300 $.

Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν επίσης αυξηθεί, με την American Express να επιβεβαιώνει αύξηση 10% στο Παρίσι, 9% στη Στοκχόλμη και 8% στο Δουβλίνο.

Η προτίμηση των Αμερικανών τουριστών ξεπερνά κάθε προσδοκία και ανοίγει δρόμο για νέο ρεκόρ επισκεψιμότητάς τους στην Ευρώπη για το 2023.