Αναμφίβολα η παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία «χτυπήθηκε» άσχημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ωστόσο η τελευταία ταξιδιωτική έρευνα από την Bank of America δείχνει ότι η Airbnb Inc θα μπορούσε να είναι μεγάλος νικητής από την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης φέτος.

Ειδικότερα, το 62% των Αμερικανών που συμμετείχαν σε έρευνα της Bank of America σχεδιάζει να ταξιδέψει περισσότερο από το συνηθισμένο τους επόμενους 12 μήνες.

Αυτό υποδηλώνει ότι η ταξιδιωτική ζήτηση για το 2022 θα μπορούσε να υπερβεί τα προ-πανδημικά επίπεδα του 2019.

Επιπλέον, το 41% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπληρώσει τα ακυρωμένα ταξιδιωτικά σχέδια από την πανδημία τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Bank of America, Justin Post, αναμένεται μεγάλη ανάκαμψη στις κρατήσεις ξενοδοχείων φέτος.

Όμως το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμά εναλλακτικά καταλύματα τύπου Airbnb.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μεταξύ των ερωτηθέντων ήταν το κόστος ταξιδιού, ειδικά με τις τιμές του φυσικού αερίου κοντά στα υψηλά όλων των εποχών. Στην πραγματικότητα, το 41% των ταξιδιωτών είπε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου επηρεάζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Το 28% δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει μικρότερα ταξίδια λόγω των υψηλότερων τιμών του φυσικού αερίου.

Μεγάλος νικητής η Airbnb

Όσον αφορά στους νικητές και τους χαμένους μεταξύ των online ταξιδιωτικών μετοχών, ο Post είπε ότι η Airbnb συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο αγοράς.

Περίπου το 19% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι είναι «πολύ πιθανό» να κάνουν κράτηση για τις επόμενες διακοπές τους μέσω της Airbnb, από 15% το τέταρτο τρίμηνο του 2020.