Η Qantas προσφέρει τώρα περισσότερη ευελιξία σε πελάτες που θέλουν να αλλάξουν τις ημερομηνίες ταξιδιού τους, επιτρέποντας απεριόριστες αλλαγές πτήσεων μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

Αυτή η πολιτική «Fly Flexible» τώρα ισχύει για όλες τις νέες κρατήσεις πτήσεων εσωτερικού για Qantas και QantasLink, καθώς και για υπηρεσίες trans-Tasman που έχουν πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τα τέλη Απριλίου 2021.

Η ημερομηνία πτήσης μπορεί να αλλάξει σε οποιαδήποτε διαθέσιμη προς πώληση εκείνη τη στιγμή (έως και 355 ημέρες νωρίτερα). Η Qantas θα παραιτηθεί από το τέλος αλλαγής, ωστόσο, ενδέχεται να ισχύει διαφορά ναύλου.

Προηγουμένως, οι πελάτες μπορούσαν να κάνουν μόνο μία αλλαγή πτήσης για ταξίδια έως τα τέλη Ιουνίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas Group, Stephanie Tully, δήλωσε ότι “με τα διεθνή σύνορα κλειστά, ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσουμε τον τουρισμό είναι να διευκολύνουμε τους Αυστραλούς να εξερευνήσουν τα δικά τους μέρη”.

«Οι πελάτες μας έχουν πει ότι ξαφνικές αλλαγές στους περιορισμούς στα σύνορα από τις κρατικές κυβερνήσεις τους δίνουν δεύτερη σκέψη σχετικά με το να πηγαίνουν σε διακοπές ή να κάνουν επαγγελματικό ταξίδι», είπε.

«Για να βοηθήσουμε στη διαχείριση της αβεβαιότητας, έχουμε εισαγάγει το υψηλότερο επίπεδο ευελιξίας στην αγορά, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να σχεδιάσουν το επόμενο ταξίδι τους με αυτοπεποίθηση.

«Ως εθνικός αερομεταφορέας, πρέπει να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο βοηθώντας τον κλάδο να ανακάμψει από το COVID-19 και γνωρίζουμε ότι δεδομένης της σωστής ευκαιρίας, οι άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδέψουν.

«Δίνοντας στους πελάτες απεριόριστες αλλαγές ημερομηνίας πτήσης για σχεδόν ένα χρόνο, πιστεύουμε ότι θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν κράτηση, συμβάλλοντας στην τόνωση του τουρισμού που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τις τοπικές οικονομίες και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα».

Η αλλαγή της ευελιξίας των κρατήσεων της Qantas συμπίπτει με μια εθνική εγχώρια πώληση περισσότερων από ενός εκατομμυρίου θέσεων σε 55 προορισμούς ξεκινώντας από 99 $.