H εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Royal Caribbean ανακοίνωσε την αύξηση της δυναμικότητας και διαθεσιμότητας στα κρουαζιερόπλοιά της που θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2013, με την δρομολόγηση του πολυτελούς Mariner of the Seas 3,114 επιβατών στην θέση του Legend of the Seas των 1,800 επιβατών. 

Το τελευταίο ήταν δρομολογημένο τα τελευταία τρία χρόνια μεταξύ Σαγκάης και Σιγκαπούρης και από τον Ιούνιο του 2013 θα μεταφερθεί στην Ευρώπη.

To Mariner of the Seas από τον επόμενο Ιούνιο θα εξυπηρετεί τους Ασιατικούς και Κινέζικους προορισμούς μαζί με το ομοιότυπο Voyager of the Seas των 3,114 επιβατών.

Η εταιρεία δηλώνει ότι η κίνηση αυτή έγινε για να καλυφθεί η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για κρουαζιέρα στην Ασία και την Κίνα τόσο από την κινεζική τουριστική αγορά όσο και από την Ευρωπαϊκή. Επιπλέον, η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι η Ασία και η Κίνα είναι πλέον μια στρατηγική επιλογή για αυτή και ότι στο μέλλον θα παρουσιασθούν και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση.

Τέλος, ο CEO της εταιρείας Adam Goldstein δήλωσε ότι το Mariner of the Seas ολοκλήρωσε της εργασίες αναβάθμισής του με την προσθήκη στοιχείων που παραπέμπουν στα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας τύπου Oasis of the Seas (τα μεγαλύτερα στον κόσμο που φιλοξενούν σχεδόν 6,000 επιβάτες), γεγονός που θα το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους επιβάτες του. Το πλοίο θα προσφέρει κρουαζιέρες από 3 μέχρι 12 νύκτες και όπως και το αδελφό του Voyager of the Seas θα προσφέρει στους επιβάτες του επιπλέον Κινέζικα μενού στα εστιατόρια, περισσότερες επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας και φυσικά υπηρεσίες μετάφρασης.

Χρήστος Νικολαΐδης