Μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς κερδίζουν οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους στη γερμανική αγορά αεροπορικών ταξιδίων με τις Eurowings, Ryanair και Easyjet να έχουν την πρωτοκαθεδρία, ελέγχοντας πλέον το ένα τέταρτο της αγοράς, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η χωρητικότητα πτήσεων των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους ανέρχεται σήμερα στο 25% της συνολικής χωρητικότητας των θέσεων στη γερμανική αγορά αεροπορικών ταξιδιών, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση Low Cost Monitor του Γερμανικού Αεροδιαστημικού Κέντρου (DLR). Η έρευνα περιλαμβάνει τις εταιρείες Eurowings, Ryanair, Easyjet και μικρότερους μεταφορείς όπως η Wizz Air και η Νorwegian, αλλά όχι τη Air Berlin (ή αεροπορικές εταιρείες αναψυχής όπως το Condor ή το TUIfly).

Όσον αφορά στους μεμονωμένους μεταφορείς, η Eurowings έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία εταιρεία χαμηλού κόστους στην αγορά της Γερμανίας με ποσοστό 52% σε χωρητικότητα αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την έρευνα της DLR.

Επίσης, η Ryanair επέκτεινε το δίκτυό της στη Γερμανία σημαντικά κατά σχεδόν 14% και τώρα αντιπροσωπεύει το 25% της αγοράς. Εν συνεχεία, η τρίτη στη σειρά,  EasyJet προσφέρει περίπου 90 δρομολόγια, ακολουθούμενη από την Wizz με 73.

Συνολικά, σημειώθηκε σημαντική αύξηση κατά 14,8% από 700 σε 802 δρομολόγια που προσφέρονται από τις αεροπορικές μεταφορές χαμηλού κόστους που αναχωρούν από τη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι ο τομέας χαμηλού κόστους αντιπροσωπεύει σήμερα το 25% των αεροπορικών μεταφορών στα γερμανικά αεροδρόμια, σύμφωνα με το Low Cost Monitor.

Οι μέσες τιμές των εισιτηρίων μειώθηκαν και πάλι το φετινό καλοκαίρι, λόγω του συνδυασμού νέων δρομολογίων μικρών αποστάσεων και του επιθετικού μάρκετινγκ. Οι επιβάτες που φτάνουν σε προορισμούς στην Ισπανία, την Ιταλία ή την Ελλάδα, ιδιαίτερα, επωφελήθηκαν από αυτήν την εξέλιξη. Επιπλέον, ο αριθμός των μακρινών πτήσεων μεγάλων αποστάσεων αυξήθηκε σημαντικά χάρη σε νέες στρατηγικές και μοντέλα αεροσκαφών, ανέφεραν οι ερευνητές της DLR.