Δύο περίπου εβδομάδες απομένουν έως τα Χριστούγεννα και πληρότητα των ξενοδοχείων που έχουν παραμείνει ανοικτά στην Κύπρο, εξακολουθεί να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Κι αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης και του μειωμένου αριθμού τουριστών.

Σύμφωνα με το διευθυντή του Παγκύπριου συνδέσμου ξενοδόχων Ζαχαρία Ιωαννίδη, τα ρεβεγιόν και οι ελκυστικές τιμές δεν έφεραν μέχρι στιγμής και το ποθητό αποτέλεσμα που είναι οι αυξημένες κρατήσεις στα ξενοδοχεία

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι «Να εντείνουμε τις προσπάθειες για να προωθήσουμε σωστά και αποτελεσματικά τις τεράστιες προοπτικές που προσφέρει η Κύπρος ιδιαίτερα στις εξειδικευμένες μορφές τουρισμού.»

Κατά τη χειμερινή περίοδο τα περισσότερα ξενοδοχεία στις παραλιακές περιοχές και τα ορεινά, παραμένουν κλειστά. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην ελεύθερη Αμμόχωστο το 90 τοις εκατό των ξενοδοχείων είναι κλειστά, ενώ στην Πάφο που είχε έως τώρα τουρισμό καθ όλη τη διάρκεια του έτους, έχουν παραμείνει ανοικτά μόνο τα μισά ξενοδοχεία της. Κλειστά είναι στο μεταξύ και τα μισά ξενοδοχεία στα ορεινά θέρετρα

Ο Πρόεδρος της επιτροπής ορεινών θερέτρων ΠΑΣΥΞΕ, Ανδρέας Μαντάλας είπε ότι «Από τα 20 με 21 υπάρχουν μόνο 12 με 13 τα οποία λειτουργούν . Τα μικρά λόγο αριθμού δωματίων θα ακουμπήσουν το 72 τοις εκατό μέχρι και 80 ενώ τα μεγάλα ξενοδοχεία θα ακουμπήσουν γύρω στο 60 με 70 τοις εκατό.»

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο ταξιδιωτικών πρακτόρων τους τελευταίους τρεις μήνες σημαντική μείωση παρουσιάζουν και οι αφίξεις Ρώσων και Βρετανών τουριστών

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων είπε ότι «Τους τελευταίους δύο μήνες τα πράγματα έχουν ανατραπεί και έχουμε μια πτώση η οποία ουσιαστικά επηρεάζει και τις αφίξεις ολόκληρου του χρόνου. Θα είμαστε στα περσινά επίπεδα η και μικρή μείωση.

Όσο εκείνους που επέλεξαν να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά εκτός Κύπρου, οι κρατήσεις κυμαίνονται στα ίδια περυσινά επίπεδα.

ant1iwro.com