Μείωση κατά 20% αναμένεται στους ταξιδιώτες της Μέσης Ανατολής προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το αφεντικό της Marriott.

Ειδικότερα ο Arne Sorenson υποστηρίζει ότι οι απαγορεύσεις για ταξίδια καθώς και τη μεταφορά laptops που στοχεύουν τα μουσουλμανικά έθνη, δεν είναι κάτι καλό για τις μετακινήσεις τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πτώση κατά 20% στα ταξίδια προς τις ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχειά ενός από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς operators στον κόσμο.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών όπως οι ταμπλέτες και οι φορητοί υπολογιστές εντός των αεροσκαφών στις πτήσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι πολίτες από έξι μουσουλμανικές χώρες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Σύμφωνα με τον Sorenson, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις των επιπτώσεων από τις εν λόγω απαγορεύσεις στις μετακινήσεις όμως ανέφερε ότι θα υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις στους ταξιδιώτες αναψυχής.

Σε απάντηση των απαγορεύσεων οι αεροπορικές εταιρείες που πλήττονται περισσότερο όπως οι Emirates, Etihad Airways και η Qatar Airways, δανείζουν φορητούς υπολογιστές στους επιβάτες της Business και Πρώτης θέσης.