Η Hostelworld αναζητά νέα προϊόντα σε άλλους τομείς της βιομηχανίας ως μέρος ενός νέου «χάρτη πορείας» για την εταιρεία.

Η επιχείρηση με έδρα την Ιρλανδία σημείωσε πτώση των εσόδων κατά 69% σε ετήσια βάση τους πρώτους έξι μήνες του 2020 σε 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η τεράστια πτώση των εσόδων οφείλεται στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή από χώρες σε όλο τον κόσμο προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους, λέει η Hosteworld στην έκθεση κερδών για το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η «απότομη πτώση» των επιδόσεων της συναλλαγής οδήγησε την εταιρεία να επιδιώξει αύξηση μετοχών μέσω έκδοσης μετοχών ύψους 15,2 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

Ένα επιπλέον ποσό 7 εκατομμυρίων και 3,5 εκατομμυρίων ευρώ συγκεντρώθηκε μέσω ενός συνδυασμού τριετούς πιστωτικής διευκόλυνσης και βραχυπρόθεσμου πιστωτικού εργαλείου χρηματοδότησης τιμολογίων.

Οι συνολικές ομαδικές κρατήσεις στην επιχείρηση μειώθηκαν κατά 67% μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, με τις καθαρές κρατήσεις να αλλάζουν από έτος σε έτος από 3,5 εκατομμύρια το 2019 σε 1,1 εκατομμύρια το 2020.

Η εταιρεία προχώρησε στην εφαρμογή μιας σειράς μέτρων από τον Απρίλιο, όπως μείωση 23% στους μισθούς και βραχυπρόθεσμες απολύσεις.

Έως ότου ξαναρχίσουν τα κανονικά επίπεδα συναλλαγών, η Hostelworld συνεχίζει το τριετές αναπτυξιακό της σχέδιο για επέκταση η επιχείρηση.

Αυτό περιλαμβάνει έναν “ευρύτερο κατάλογο” εμπειριών και υπηρεσιών πέρα ​​από τη διαμονή σε ξενώνες και την προσθήκη κοινωνικών χαρακτηριστικών για σύνδεση και να ταξιδέψουν με “ομότιμους” ταξιδιώτες.