Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbus επιβεβαίωσε πιο αργές παραδόσεις αεροσκαφών τον Ιούλιο. Τα προβλήματα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού άφησαν καθήλωσαν ημικατεργασμένα στην Τουλούζη, αφού λείπουν τα βασικά εξαρτήματα κινητήρα.

Προσαρμοσμένες προβλέψεις

Ο κατασκευαστής παρέδωσε συνολικά 46 αεροσκάφη τον Ιούλιο, σε σύγκριση με 60 τον Ιούνιο και 47 τον Ιούλιο του 2021.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία επανεξέτασε την πρόβλεψη της για παράδοση για το 2022, μειώνοντας την στα 700 αεροσκάφη από τα προηγούμενα προβλεπόμενα 720.

Μέχρι τον Ιούλιο, η Airbus παρέδωσε περισσότερα από 341 αεροσκάφη, με δύο επιπλέον A350 που κατασκευάστηκαν για τον ρωσικό αερομεταφορέα, την Aeroflot, αλλά ακόμη εκκρεμεί η παράδοση λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα.

Τα δύο αεροσκάφη καταχωρήθηκαν ως παραδοθέντα στο βιβλίο παραγγελιών του 2021 της Airbus, ωστόσο, παραμένουν προσγειωμένα στην Τουλούζη, σε συμμόρφωση με τις επιβαλλόμενες δυτικές κυρώσεις.

Επιπλέον, η εταιρεία ακύρωσε δύο εκκρεμείς παραγγελίες από την Aeroflot για συνολικά έξι αεροσκάφη A350, με δύο να έχουν ήδη πωληθεί στην Turkish Airlines.

Μια βαριά παραγγελία

Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία εξασφάλισε μια βαριά παραγγελία για σχεδόν 300 αεροσκάφη από αεροπορικές εταιρείες στην Κίνα, επιπλέον από τις συμφωνίες που υπέγραψε στο Farnborough Airshow -πρόσφατα στις 18-22 Ιουλίου- ανεβάζοντας τον απολογισμό των αεροσκαφών που πουλήθηκαν το 2022 σε 843 (656 μετά από ακυρώσεις).

Ο κατασκευαστής αεροσκαφών ανακάλεσε πριν λίγες μέρες ολόκληρη την εκκρεμή παραγγελία από την Qatar Airways για 19 αεροσκάφη A350, αξίας 7 δις δολαρίων σε τιμές καταλόγου, υπό το φως της συνεχιζόμενης νομικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο εταιρειών για εξωτερικές ζημιές στον στόλο A350 της αεροπορικής εταιρείας.