Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Luton του Λονδίνου (LLA) παραμένει μειωμένη κατά τα δύο τρίτα σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Υποδέχθηκε 1,2 εκατομμύρια επιβάτες όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φέτος, καθώς οι παραθεριστές εκμεταλλεύτηκαν τους χαλαρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ωστόσο, ήταν ακόμα πολύ χαμηλά το 2019, όταν το αεροδρόμιο εξυπηρετούσε 3,6 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους επιβάτες που ταξίδευαν μέσω του αεροδρομίου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ήταν η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, το Βουκουρέστι και το Μπέλφαστ, αντικατοπτρίζοντας το σύστημα φανών της κυβέρνησης.

Παρά την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από τους μεταβαλλόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των επιβατών κατά 4% σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι.

Η LLA ζητά περαιτέρω υποστήριξη του κλάδου από την κυβέρνηση.

Αυτό περιλαμβάνει την απλοποίηση του ταξιδιού μέσω ευκολότερων και φθηνότερων δοκιμών και πρόσθετη οικονομική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πιο ήσυχης χειμερινής περιόδου.

“Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τον τομέα να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά αυτά τα στοιχεία καθιστούν σαφή την ανάγκη επείγουσας αναθεώρησης του τρέχοντος ταξιδιωτικού συστήματος”, δήλωσε ο Alberto Martin, διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου.