Τον Σεπτέμβριο οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές (SAS) μετέφεραν 0,6 εκατομμύρια επιβάτες και αναφέρει μείωση χωρητικότητας 73% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κίνηση της SAS. Τον Σεπτέμβριο, ο συνολικός αριθμός επιβατών έληξε στα 0,6 εκατομμύρια, μείωση κατά 2,3 εκατομμύρια και η συνολική χωρητικότητα μειώθηκε κατά 72,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η ζήτηση για εσωτερικά ταξίδια συνεχίζει να είναι ισχυρότερη από ό, τι για την ευρωπαϊκή και διηπειρωτική κίνηση και η SAS έχει προσαρμόσει ανάλογα το δίκτυό της.

« Από τον Μάρτιο, όταν σταμάτησε σχεδόν όλη η κίνηση, αρχίσαμε αργά να ανοικοδομήσουμε το δίκτυό μας. Σήμερα η SAS εκτελεί έως και 380 καθημερινές πτήσεις που εξυπηρετούν 75 προορισμούς και χαίρομαι που τώρα συνεχίσαμε την παρουσία μας στην ηπειρωτική Κίνα μετά από διακοπή 9 μηνών. Η συνολική ζήτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους επιβαλλόμενους περιορισμούς ταξιδιού. Τον Σεπτέμβριο δυστυχώς περισσότερες χώρες ταξινομήθηκαν ως «κόκκινες», μειώνοντας κάπως τον αριθμό των επιβατών έναντι του Αυγούστου. Ωστόσο, τους τελευταίους έξι μήνες είδαμε μια αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη της ζήτησης, και τον Σεπτέμβριο η SAS αναφέρει μισό εκατομμύριο επιπλέον επιβάτες από ό, τι τον Απρίλιο. Κοιτώντας μπροστά, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της αγοράς και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περαιτέρω προσαρμογές ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ζήτηση », λέει ο Rickard Gustafson, Διευθύνων Σύμβουλος της SAS.