Μειώνεται αισθητά ο αριθμός των ταξιδιωτικών γραφείων που έπεσαν σε αφερεγγυότητα, λόγω των επιπτώσεων των online κρατήσεων, τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας ανεξάρτητων λογιστών και επιχειρηματικών συμβούλων Moore Stephens.

Σήμερα παρουσιάζεται πτώση 30% -από το 2013- του αριθμού των λουκέτων ταξιδιωτικών πρακτορείων, στα 33 ετησίως, από 47.

Εκτός από τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς που φαίνεται ότι εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση της απειλής των ΟΤΑ, η τρέχουσα τάση για εξειδικευμένες διακοπές – είτε πρόκειται για ταξίδια πολυτελείας σε μακρινούς προορισμούς είτε για πεζοπορία στους παγετώνες της Ισλανδίας- κάνει επιτακτική περισσότερο από ποτέ την ανάγκη της εμπειρίας και των γνώσεων των ταξιδιωτικών πρακτόρων.

“Τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν καλύτερες επιδόσεις από ό, τι τα τελευταία χρόνια. Οι νέες τεχνολογικές πλατφόρμες και οι εξελισσόμενες προσδοκίες των ταξιδιωτών έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο τομέας, τονίζει ο Chris Marsden, υπεύθυνος αναδιάρθρωσης και αφερεγγυότητας στην Moore Stephens.

Οι επιτυχημένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι εκείνοι που έχουν απομακρυνθεί από τα πακέτα διακοπών και προσφέρουν εξειδικευμένες και μοναδικές εμπειρίες για μικρές ομάδες.”