Οι τιμές των ξενοδοχείων στην πλειοψηφία των δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων έχουν πέσει αυτό το μήνα, με τη Μαδρίτη να βλέπει την πιο υψηλή πτώση.
Αντίθετα, η Αθήνα κατέγραψε μικρή μείωση 5% στα 106 ευρώ το 2κλινο.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία στην ισπανική πρωτεύουσα μειώθηκαν κατά 41% σε σχέση με τον Ιούνιο, μειώνοντας κατά μέσο όρο τα 90 ευρώ για ένα δίκλινο, σύμφωνα με τον τελευταίο κατάλογο ξενοδοχείων της trivago (tHPI).
Το Παρίσι έχει μειώσει κατά 18% τον μέσο όρο των 138 ευρώ, ενώ οι τιμές στο Άμστερνταμ (μία από τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης) μειώνονται επίσης κατά 18% στα 140 ευρώ.
Η Βιέννη και η Ρώμη έχουν καταγράψει μηνιαίες πτώσεις 14% στα 104 ευρώ και 13% στα 94 ευρώ, αντίστοιχα.

Μειώσεις και αυξήσεις τιμών ξενοδοχείων σε ετήσια βάση

Αναφορικά με τις συγκρίσεις των τιμών σε ετήσια βάση, η Μόσχα και η Λισαβόνα σημείωσαν τη μεγαλύτερη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.
Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη ρωσική πρωτεύουσα θα πληρώσουν 58 ευρώ για ένα δίκλινο δίκλινο δωμάτιο για διανυκτέρευση, μείωση 41% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ η Λισαβόνα έχει μείωση 16% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, κατά μέσο όρο 100 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Η πόλη με την πόλη με τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με το tHPI, είναι η Κωνσταντινούπολη, όπου τα ποσοστά αυξάνονται κατά 10% σε μέσο όρο 73 ευρώ την νύχτα.
Οι τιμές αυξάνονται επίσης και στο Ρέικιαβικ, κατά 7%, με μέσο όρο 156 ευρώ για διανυκτέρευση.