Δυναμική παρουσία του Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, ενός από τα δεκαέξι Ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας, στην διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο ITB Berlin 2018.

Οι απέραντες ακτές της Βαλτικής, οι λίμνες και ο ήλιος, είναι ότι πρέπει για αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας και να ξαναβρούν τον εαυτό τους, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία της σε ειδική εκδήλωση στην ITB Berlin η Manuela Schwesig, υπουργός-πρόεδρος του Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, τονίζοντας παράλληλα πως είναι μεγάλη τιμή για το Μεκλεμβούργο να είναι το πρώτο από τα Ομοσπονδιακά κρατίδια που συγκαταλέγεται στους εταίρους της έκθεσης.

Στο πλαίσιο προώθησης του προορισμού, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις στο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία τα επόμενα δύο χρόνια: Η γερμανική ημέρα του τουρισμού 2019 και το German Travel Mart το 2020.

O Harry Glawe, υπουργός οικονομικών του κρατιδίου, δήλώσε πως η φετινή έκθεση ITB Berlin είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνει το Μεκλεμβούργο γνωστό σε διεθνές επίπεδο, ενώ ο Wolfgang Waldmüller, πρόεδρος της Τουριστικής Ενωσης, παρουσίασε μια σειρά από τουριστικά αξιοθέατα και δραστηριότητες που προσφέρονται στο κρατίδιο όπως τα φεστιβάλ SeaBorn στο Kühlungsborn, κρουαζιέρας Rostock, μια νέα ποδηλατική διαδρομή που αναδεικνύει τις ρομαντικές πτυχές της δυτικής Πομερανίας αλλά και μια νέα βιώσιμη μορφή καταλύματος με την ονομασία sleeperoo.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Μεκλεμβούργου είναι η Βαυαρία γι αυτό τώρα που η περιοχή σκοπεύει να γίνει γνωστή διεθνώς είναι ώρα για τη δική της τοπική φορεσιά. Και όπως τονίζει η σχεδιάστρια Jette Joop, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία παραδοσιακών κοστουμιών σε Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, “αυτό που μπορούν να κάνουν στη Βαυαρία μπορούμε να κάνουμε εξίσου καλά” .