ependiseisΕυκαιρίες επιχειρηματικής δραστηριοποίησης και ελκυστικότητας επενδύσεων, αναδεικνύει μελέτη της “Endeavor Greece”, που παρουσιάστηκε σήμερα με την αφορμή της συμπλήρωσης ενός έτους λειτουργίας του γραφείου της στην Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εndeavor Greece, Χάρης Μακρυνιώτης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης επισήμανε ότι παρότι οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις επιμένουν να εστιάζουν σε μη παραγωγικούς τομείς, αυξάνεται κατά 40% ετησίως ο αριθμός των εταιριών που αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Από τις εταιρείες αυτές, 1 στις 100, δηλαδή περίπου 40 εταιρίες κάθε χρόνο, είναι αυτές που μπορούν πραγματικά να αναμορφώσουν τους κλάδους στους οποίους ανήκουν και να απορροφήσουν μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, το 90% των νέων εταιρειών που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα μέσα στην κρίση, εξακολουθούν να αναπαράγουν το εσωστρεφές και μη παραγωγικό επιχειρηματικό μοντέλο του παρελθόντος. Ενδεικτικά, πάνω από μία στις τέσσερις νέες επιχειρήσεις εξακολουθούν να προσανατολίζονται στο χώρο της εστίασης και στη λιανική ρούχων και παπουτσιών.

Περισσότερα εδώ